Még mindig zárva van Bali nemzetközi repülőtere

Forrás: ttgasia.com

 2017. november 28. 14:18

További 24 órára meghosszabbították Bali nemzetközi repülőterének lezárását, mert a Mount Agung vulkán kitöréskor a levegőbe került hamu a repülőtér felé sodródik.

A lezárás már tegnap is nagy káoszt okozott Balin és világszerte is, hiszen a népszerű üdülőhelyre tartók más repülőtereken várakoznak. Tegnap 445 járatot töröltek és 10 gépet átirányítottak, ma pedig 49 érkező és 46 induló járatot töröltek. A közeli Lombok sem tud fogadni, és bár reggel egy rövid időre megnyitották, 11 érkező és ugyanannyi induló járatot töröltek. Az érintett turisták száma több tízezerre rúg. Az időjárástól és a vulkáni tevékenységtől függ, mikor indulhat újra a légi közlekedés.

A vulkáni hamu éppen a repülőtér felé sodródik

Ma az indonéz turisztikai miniszter, Arief Yahya arra szólította fel a turisztikai szolgáltatókat, hogy segítsenek az utasoknak. A hoteleknek azt ajánlotta, hogy engedjék az utasokat visszatérni a szállásukra, biztosítsanak nekik egy éjszakát ingyen, a következő napra pedig adjanak 50 százalékos kedvezményt, ha még mindig tart a lezárás. A légitársaságokat arra kérte, hogy tekintsenek el az átfoglalási díjtól, a bevándorlási hivatalt pedig arra, hogy a lejáró vízumokat automatikusan hosszabbítsák meg egy hónappal. „Az ehhez hasonló intézkedések fontosak, ha azt akarjuk, hogy az érintett turisták visszatérjenek.” – tette hozzá.

A kérés nem talált süket fülekre: a helyi hatóságok és szolgáltatók mindent megtesznek. A Bali Tourism Board (BTT) eddig mintegy 154 ezer dollárt fordított a repülőtéren rekedt utasok ellátására, és többek között ingyenes buszjáratot biztosítottak a Mengwi buszpályaudvarra azoknak, akik Jáva szigetére próbálnak eljutni.

Kapcsolódó cikkek

Téliszezon-várakozások

2012. szeptember 16.