Még több járatot indít az Air France az Egyesült Államokba

Forrás: turizmus.com

 2021. november 08. 14:53

Mától ismét beutazhatnak az oltott turisták az Egyesült Államokba. Az Air France az egyre növekvő számú foglalás miatt még több járatot indít az országba, New Yorkba például már napi ötször lehet eljutni a légitársaság gépeivel.
Az Egyesült Államok kormánya októberben jelentette be, hogy november 8-tól újraengedélyezi az oltott turisták belépését, az Air France pedig azóta is folyamatosan újabb és újabb járatokkal bővítette kínálatát. Jelenleg 11 repülőtér (New York-JFK, Boston, Washington, Detroit, Atlanta, Chicago, Miami, Houston, Seattle, San Francisco és Los Angeles) szerepel a menetrendben – közölte a légitársaság.

A járatok száma a beérkező foglalások számától függően folyamatosan emelkedik, a téli időszakban a várakozások szerint el fogja érni a járvány előtti kapacitás 90 százalékát.

A korábban meghirdetett napi 3 helyett 5 járat indul New Yorkba, heti 7 helyett 12 Miamiba és heti 12 helyett 17 Los Angelesbe. Összességében heti 100 helyett már 122 alkalommal repülnek az Air France gépei a transzatlanti útvonalakon.

airfrance

Az Air France jelenleg 11 amerikai városba indít járatokat

Fotó: 123rf.com

Emellett az Air France december 6-tól újra elindítja a járvány miatt felfüggesztett Párizs-Seattle-Párizs járatát is, így Washington állam legnépesebb városába hetente háromszor közlekedik majd a francia légitársaság. Szintén újraindul a Párizsból Los Angelesen keresztül Papeete-be közlekedő járat, új összeköttetésként pedig New York–JFK-ről Pointe-a-Pitre is elérhető.