Még több pilóta kell a LOT-nak

Forrás: turizmus.com

 2018. június 27. 18:22

2019 végére további 300 pilótát akar munkába állítani a lengyel légitársaság Varsóban és Budapesten.

A LOT kapitányokat és első tiszteket keres a Bombardier Q400 és az Embraer 170/190 repülőgépekre. A pilótáknak engedéllyel és megfelelő repülési idővel kell rendelkezniük. A LOT ugyanakkor teljes kiképzést nyújt, ami a munkatársaiknak semmilyen járulékos költségbe nem kerül. Az előre menetelük pedig nemcsak a korral párhuzamosan lehetséges, hanem a képességek és a gyakorlat alapján is – mondta Adrian Kubicki, a LOT társasági szóvivője.

Az új pilóták operációs bázisa Varsó vagy Budapest lesz, jelentkezőket egész Közép- és Kelet-Európából várnak, például Magyarországról, valamint Csehországból, Szlovákiából, Romániából, Bulgáriából, Horvátországból, Szerbiából, Szlovéniából és a balti államokból is. A LOT legénység-brókere a következő hetekben mindegyik említett piacon fel fog bukkanni, hogy ismertesse az ajánlatot.

Pilótatoborzás a LOT-nál

Fotó: turizmus.com

A pályázatnak tartalmaznia kell egy érvényes engedélyt, megfelelő minősítést, és legalább 3 ezer órás repülési időt, beleértve legalább ezer órát többtagú személyzettel. valamint angol nyelvtudás is szükséges. Lengyel nyelvtudás nem elvárás. Az első tisztnek legalább 200 órás gyakorlatának kell lennie.

Jelenleg több mint 600 pilótája van a LOT-nak. További információk a www.lot.com honlapon.