Még több távolsági buszon viheti külföldre a kerékpárját

Forrás: turizmus.com

 2019. június 28. 15:42

A magyarországi állomásokról is számos olyan FlixBus járat indul külföldre, amelyen a biciklik számára is válthatók jegyek.

Bécsbe, Pozsonyba, Zágrábba, Prágába, Berlinbe, Varsóba vagy Krakkóba minden nap van lehetőség biciklit vinni, akár több indulási időpontban is. Az osztrák főváros irányába idén nyáron egyes napokon 20 olyan járat is indul, melyeken az utasok csomagjaik mellett a biciklijüket is szállíthatják, így a közel 1300 kilométernyi bicikliútnak köszönhetően kényelmesen és fenntartható módon fedezhetik fel Bécset – írja a Flixbus közleményében.

Be lehet járni kerékpárral az Isztriai-félszigetet, hiszen Pulába, vagy Opatijaba is napi rendszerességgel közlekednek kerékpártartós buszok. Koperi vagy poreci érkezéssel közvetlenül csatlakozhatnak a kirándulók a monarchia korabeli vasútvonalból kialakított izgalmas bicikliút, a Parenzana vonalára, ahol alagutakon és viaduktokon keresztültekerve ismerhetik meg a vidéket.

Érdemes kerékpáros városnézésben gondolkodni

Fotó: pexels.com

A Budapestről busszal is akár 3,5 óra alatt megközelíthető Donovalyba is szállíthatók biciklik. A település környékén több mint 200 kilométeren kialakított kerékpáros útvonalon kicsit és nagyok is kényelmesen kirándulhatnak, de azok is találnak kihívást az Alacsony-Tátra hágóin, akik extrémebb élményekre vágynak.