Megalakult a MUISZ új elnöksége

Forrás: turizmus.com

 2019. január 14. 10:27

Január 10-én megalakult a MUISZ új elnöksége, Molnár Judit három alelnökkel vezeti a szövetséget.

A 2018. december 12-i közgyűlés által elfogadott Alapszabály értelmében a megválasztott új elnök, Molnár Judit, az OTP Travel ügyvezetője három alelnökkel vezeti a Magyar Utazási Irodák Szövetségét. Az általános alelnök Erdei Bálint, a MUISZ volt elnöke, a Cityrama Utazási Iroda egyik ügyvezetője. A kiutaztatásban több éves tapasztalattal rendelkező alelnök, Békefi Veronika, a N-U-R Neckermann Utazási Iroda ügyvezetője, a beutaztatásban több éves tapasztalattal rendelkező alelnök pedig Drégely Ágnes, a Tour East Tour Utazási Iroda ügyvezetője - tájékoztatta lapunkat a szakmai érdekképviselet.

Az alakuló elnökségi ülésen Molnár Judit hangsúlyozta, hogy a Szövetség legfontosabb feladata az érdekképviselet további erősítése, a lobbitevékenység aktualizálása, valamint tanulmányutak, szakmai képzések, előadások, konzultációk, networking rendezvények szervezésével hozzájárulás a MUISZ tagirodák sikeres működéséhez.

A MUISZ új elnöksége (balról jobbra): Szvoboda János, Zakar Jozef, Tukacs Zsuzsa, Jakus József, Takács Péter, Drégely Ágnes, Molnár Judit, Hajdú Attila, Erdei Bálint, Békefi Veronika, Prónay Bence, Nyúl Erika, Banó Tamás, Falus János

Fotó: MUISZ

A bizottságok az ülésen előterjesztették a 2019. évre vonatkozó munkatervüket, melyet hamarosan bemutatnak a tagság számára. A legfontosabb feladatok között szerepel a kizárólag B2B be- vagy kiutaztatással foglalkozó vállalkozások regisztrációkötelessé tétele, a korábbi gyakorlatnak megfelelően, a kötelező felelősségbiztosítás és a kötelező bruttó árazás megvalósítása, valamint az éttermi szolgáltatásokat közvetített szolgáltatásként tovább számlázó utazási irodák turizmusfejlesztési hozzájárulás címen történő fizetési kötelezettségének megszüntetése, mivel a hatályos jogszabály szerint a 4 %-os, turizmusfejlesztési hozzájárulást, jelenleg az éttermek mellett ilyen esetekben az utazási irodáknak is meg kell fizetniük.

A MUISZ ugyancsak javaslatokat tesz az MTÜ által meghirdetett Kiemelt Partner rendszerre vonatkozóan, és fontosnak tartja az országspecialistákkal történő szoros együttműködést.

A munkaterv fontos eleme a versenyképesség erősítése, valamint az utazási irodák légitársaságokkal szembeni kiszolgáltatottságának kérdései is. A Szövetség továbbra is folytatja a MUISZ-vacsorák és -reggelik szervezését.

Az első MUISZ-vacsorára várhatóan február közepén kerül sor, ahol átadják a MUISZ-díjakat, valamint ezen a rendezvényen mutatják be a MUISZ 2019-es munkatervét.

Az új elnökség tagjai:

Molnár Judit elnök

Erdei Bálint általános alelnök

Békefi Veronika alelnök

Drégely Ágnes alelnök

Banó Tamás, a Beutaztatási Bizottság vezetője

Falus János, a Gazdasági Bizottság vezetője

Gyenizse Dorottya, a Jogi és Etikai Bizottság vezetője

Hajdú Attila, a Nemzetközi Kapcsolatok Bizottság vezetője

Jakus József, a Közúti Bizottság vezetője

Nyúl Erika, a Képzés és Technológiafejlesztési Bizottság vezetője

Prónay Bence, a Marketing és Kommunikációs Bizottság vezetője

Simon András, a Légiközlekedési Bizottság vezetője

Szvoboda János, a Kiutaztatási Bizottság vezetője

Takács Péter, a Rendezvényszervezési Bizottság vezetője

Zakar Jozef, az Utazásközvetítési Bizottság vezetője

A MUISZ titkárságát Tukacs Zsuzsa titkár irányítja.