Megállapodás a Germanwings és az Amadeus között

 2014. május 29. 16:00

A Germanwings és az Amadeus új megállapodásának értelmében lehetőség nyílik a légitársaság számára, hogy valamennyi nyilvános díjszabását és a leggyakrabban igénybe vett kiegészítő szolgáltatásait utazási irodákon keresztül értékesítse.

Az új megállapodásnak köszönhetően a Germanwings az első légitársaság, amely a teljes nyilvános tarifa struktúráját az Amadeus Light Ticketing-en keresztül is rendelkezésre bocsátja. Ezáltal az utazási irodák az Amadeus E-Ticketing és a Light Ticketing rendszereket használhatják a Germanwings járatainak foglalásához. Az Amadeus Light Ticketing rendszerhez egy XML interface-en keresztül lehet csatlakozni, ahol diszkont és hibrid légitársaságok járataira egyaránt lehet jegyet foglalni.

„Az üzletágon belül egyedülállónak számító megállapodásunknak köszönhetően az utazási irodák munkatársai közös ügyfeleinknek egyszerű, két úticél között közlekedő járatokra, illetve a partner légitársaságainkkal együtt üzemeltetett kombinált utakra is különböző tarifákat ajánlhatnak. Ezen kívül hozzáférhetnek a kiegészítő szolgáltatásokhoz is, amelyekkel a repülőutakat az utazók igényeihez tudják szabni" – nyilatkozta Christian Hein, a Germanwings e-kereskedelemért, értékesítésért és terjesztésért felelős senior alelnöke.

„Egyre több diszkont és hibrid légitársaság kínálja tarifáit és kiegészítő szolgáltatásait utazási irodákból álló globális hálózatunkon keresztül. Ezáltal jövedelmező ügyfél szegmensek nyílnak meg számukra, pl. az üzleti utasok. Ezen kívül gazdagabb kínálatot, többlet értéket és egyénre szabott utazást tudnak kínálni ügyfeleiknek a hagyományos légitársaságok foglalási folyamataival megegyező eljárással" – tette hozzá Holger Taubmann, az Amadeus terjesztésért felelős senior alelnöke.