Megállapodás a velencefürdői szabadstrand működtetéséről

Forrás: MTI

 2016. június 02. 15:38

Megállapodást kötött a velencei önkormányzat és a természetes fürdőhely bérlője a velencefürdői szabadstrand üzemeltetéséről: napkelte és napnyugta között továbbra is ingyenesen lehet itt fürdeni.

A velencei önkormányzat sajtóközleményükben azt írja, a partszakaszt körbevevő kerítés megmarad, erre az őrzés, illetve a tisztán tartás miatt van szükség. Belépésre a már megszokott helyen lesz lehetőség.

A strandon a már meglevő vízöblítéses WC-k mellett mobil illemhelyeket is elhelyeznek, és nyitva tartási időn belül vízi mentő is szolgálatot teljesít a partszakaszon.

A szomszédos fizetős strandra a közlemény szerint a helyieknek továbbra is megmarad a 300 forintos kedvezményes napidíj, melyet a büfékben teljes egészében levásárolhatnak.

A velencefürdői szabadstrand – egy körülbelül 70 méteres partszakasz – valamint egy agárdi és egy gárdonyi hasonló természetes fürdőhely működését a Fejér Megyei Kormányhivatal járási hivatala tavaly nyáron azért függesztette fel, mert nem rendelkeztek a működéshez szükséges alapvető feltételekkel. A probléma akkor az volt, hogy a szabadstrandok engedély nélkül üzemeltek, nem feleltek meg a közegészségügyi feltételeknek, és nem voltak vízi mentők, elsősegélynyújtó helyek.