Megállapodást kötött a Főtaxi és a szegedi Rádió Taxi Három

Forrás: MTI

 2016. szeptember 05. 14:38

A Főtaxi együttműködési megállapodást kötött a szegedi Rádió Taxi Hárommal, így a szegedi cég a Főtaxi franchise-partnere lett – áll a Főtaxi Zrt. közleményében.

A szeptember elsejétől érvényes megállapodás értelmében a társaságok együttműködnek egyebek mellett a fuvarok összehangolásában, a reptéri fuvarok könnyebb szervezésében, a közös marketingkommunikációban.

A megállapodás alapján a szegedi cég a Főtaxi rendszerét és mobilapplikációját használja, illetve a két társaság elfogadja egymás hűségkártyáit is. Egységes tarifát az eltérő helyi szabályozás miatt nem tartalmaz a megállapodás – közölték.

Szunomár Tibor, a Főtaxi vezérigazgatója a közleményben elmondta: terveik szerint több vidéki taxitársasággal is hasonló együttműködési megállapodásokat kötnek a jövőben, azonban felvásárlást, önálló vidéki cégek alapítását nem tervezik. A tárgyalások 4-6 meghatározó vidéki nagyvárossal vannak folyamatban – mondta.

 

A Főtaxi flottája jelenleg közel 1100 autóból áll, ezzel a legnagyobb a budapesti szolgáltatók közül, a Rádió Taxi Három közel 80 autóval rendelkezik az összesen nagyjából 300 járművet számláló szegedi piacon. A franchise-rendszerbe szerződött autók ajtaján kis méretben látható lesz a Főtaxi – mint együttműködő partner – emblémája is.

A nyilvánosan hozzáférhető cégadatok szerint a Főtaxi Zrt. tavaly 1,57 milliárd forint árbevételt ért el az egy évvel korábbi 1,24 milliárd forint után. A vállalat adózott eredménye több mint négyszeresére, 208 millió forintra emelkedett 2015-ben a 2014-es 50,7 millió forint után.