Megduplázódott a TUI budapesti charterkapacitása

Forrás: turizmus.com

 2020. február 28. 11:00

Jelentős, 37 százalékos bevételnövekedést ért el a TUI 2019-ben a magyar piacon, ami elsősorban az Antalyába közlekedő charterjáratnak volt köszönhető.

„A forgalom az új török charterjáratnak köszönhetően megháromszorozódott, a nagy érdeklődés azt igazolja, hogy jó döntést hoztunk a járat elindításával. Az értékesítést a 31 önálló TUI partnerszámmal rendelkező irodán kívül további több mint 230 partner iroda segíti” – mondta Taskár Tamás, a TUI Magyarország Kft. értékesítési vezetője.

A 2019/2020-as szezon eddigi adatai biztatók, hiszen február elejéig 52 százalékkal nőtt az ügyfelek száma az előző évhez képest. A Maldív-szigetekre és Törökországba közel kétszer annyian utaztak, Görögországba 27, Mexikóba 45, Spanyolországba 46 százalékkal nőtt a forgalom.

 

A TUI növekedést vár 2020-ra

Ezek alapján a TUI erre az évre további növekedést vár, mivel Budapesten megduplázza a charterjáratok számát.

Korábban már megírtuk, hogy június 17. és szeptember 23. között szerdánként, június 13. és szeptember 26. között szombatonként közlekednek az Onur Air Airbus A320-asával teljesített járatok. A gépek 20 órakor szállnak fel Budapestről és helyi idő szerint 23.20-kor landolnak. A járat 17.30-kor indul el Antalyából és 19.10-kor érkezik meg a Liszt Ferenc-repülőtérre. Ez azt is jelenti, hogy az utasok most már nem csak 7, vagy 14, de 4, 7, 11 és 14 napra is el tudnak menni nyaralni.

Az utasok rugalmasan állíthatják össze útjukat

Fotó: TUI/Florian Albert

Mivel a TUI a SunExpress járataira is értékesít helyeket, így heti hat járatot tudnak kínálni, és a TUI, valamint Sun Express járatok kombinálhatóak. A német–török légitársaság május 13. és október 28. között szerdánként, június 11. és szeptember 24. között csütörtökön, június 5. és szeptember 18. között pénteken, május 10. és szeptember 25. között vasárnap üzemeltet járatot, amelyek reggel 9.10-kor szállnak fel Antalyából, 10.45-kor érkeznek meg Budapestre, 11.35-kor indulnak vissza és 15 órakor landolnak Törökországban.

Kedvező hír az is, hogy Debrecenből is indulnak charter járatok Ciprusra, illetve Palma de Mallorcába, Budapestről pedig Antalya mellett Lárnaka, Korfu, Kréta, Rodosz, Burgasz, Mallorca és Tenerife is elérhető.

 

A Zöld-foki szigetek nőtt a legjobban

2019-ben a legkedveltebb európai célállomás a TUI magyar utasai között Törökország, Spanyolország és Görögország volt, míg az egzotikus utak esetében a Maldív-szigetekre, a Dominikai Köztársaságba és az Egyesült Arab Emírségekbe utaztak a legtöbben.

A legnagyobb bővülést a Zöld-foki-szigetek könyvelhette el, nyolcszor annyi magyar utazott az Atlanti-óceánban található szigetvilágba tavaly az egy évvel korábbihoz képest.Nagy népszerűségnek örvendenek a magyar utasok körében a TUI Magic Life Club all inclusive ajánlatai, a 2018/2019-es szezonban megháromszorozódott a forgalom – írták közleményükben.