Megduplázza ukrajnai kapacitásait a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2021. október 13. 16:27

A Wizz Air, Európa nagyszabású bővítést indít az ukrán piacon, ahol az eddigiekhez képest dupla akkora kapacitással lesz jelen. A döntés előzménye, hogy Ukrajna 2021. október 12-én az Európai Unióval közösen aláírta a Nyitott Égbolt egyezményt.

A légitársaság öt vadonatúj, korszerű Airbus 321 repülőgépet telepít a Kijevi Nemzetközi Repülőtérre, amelyek nagy részét 2022 nyarától fogja üzemeltetni - közölte lapunkkal a társaság. A befektetéssel a Wizz Air kétszeresére növeli kapacitását a repülőtéren, és 12 olyan új úti céllal lepi meg az utazni vágyókat, mint Párizs, Brüsszel, Eindhoven, Nizza, Barcelona, Madrid, Alicante, Málaga, Porto, Palma De Mallorca, Hanía vagy Bázel. Ezen felül a WIZZ további két új Airbus 321 repülőgéppel bővíti a Lviv Nemzetközi Repülőtér kapacitását is, amelynek segítségével 9 új útvonal kerül a légitársaság menetrendjébe, köztük Madrid, Athén, Thesszaloniki és Treviso.

A légitársaság egyik Airbus A320 Neo típusú repülőgépe

Fotó: Wizz Air

A bővítésnek köszönhetően a WIZZ utasai már idén decembertől igénybe vehetik az új járatok egy részét, míg több közülük a jövő évi nyári időszakkal nyílik meg. A magyar utasok számára szintén örömteli a hír, hiszen a növekvő repülőgépállomány lehetővé teszi, hogy három helyett már hét járat is repüljön Budapest és Kijev között.

A járványhelyzet miatt bevezetett óvintézkedésekre és szabályokra továbbra is érdemes odafigyelni az utazás megtervezése előtt: a Wizz Air weboldalán, az Utazástervező térkép menüpont segítségével tájékozódhatnak az utasok a legfrissebb beutazási feltételekről, de indulás előtt javasolt az adott ország hivatalos konzuli weboldalát is felkeresni a legfrissebb beutazási feltételekért.

A Wizz Airnek az utasai és a személyzete egészsége továbbra is a legfontosabb, ezért – bár már több ország is enyhített a maszkviselési szabályokon – a légitársaság továbbra is előírja az orrot és szájat eltakaró maszk viselését a repülőút teljes egésze alatt.