Megérkezett a Pegasus Airlines Isztambulból

 2014. július 16. 16:24

A kiadott menetrendnél néhány perccel korábban, 11 óra után nem sokkal ért földet a Pegasus Airlines új Isztambul – Budapest járata július 16-án. A második legnagyobb török légitársaság mostantól heti négy alkalommal érkezik Boeing 737-800 típusú repülőgéppel Budapestre.

A török Pegasus Airlines alig másfél hónappal ezelőtt jelentette be, hogy járatot indít az isztambuli Sabiha Gökcen repülőtérről Budapestre. A légitársaság döntésével hetente újabb négy járattal erősödik a kínálat a Budapest – Isztambul viszonylaton. A Pegasus hétfőn, szerdán, csütörtökön és vasárnap érkezik a magyar fővárosba. A fehér alapon jellegzetes piros flypgs.com feliratot viselő gépek menetrend szerint 11.20-kor érnek Budapestre, majd negyvenperces forduló után 12.00-kor indulnak vissza, hogy mintegy kétórányi út után helyi idő szerint 15.05-kor érkezzenek az isztambuli repülőtérre.

Az első járatot nem kis meglepetésre a légitársaság magyar kapitánya, Sebestyén Tamás repülte Budapestre, aki 2010-ben érkezett Boeing 737-es kapitányként a Pegasushoz. Rajta kívül még két magyar pilóta dolgozik a légitársaságnál.

A Pegasus Airlines Törökország második legnagyobb légitársasága, amely jelenleg 52 gépes flottát üzemeltet (48 darab Boeing 737-800-as és 4 darab Airbus A 320-as) amellyel a tavalyi évben több, mint 16 millió utast szállítottak 97 célállomás között. A flottát a következő években a legújabb Airbus A320 Neo típusra váltja a török légitársaság, amiből eddig 75 darabra adtak le megrendelést.