Megérkezett az A350 a Singapore-hoz

Forrás: turizmus.com

 2016. március 03. 13:29

A Singapore Airlines Toulouse-ban átvette első Airbus A350-900-át. A légitársaság összesen 67 darabot rendelt az A350-es géptípusból, ebből 7 ultra hosszú hatótávolságú lesz, és elsőként a szingapúri légitársaság helyezi őket üzembe.

Az A350-es típusok nagy jelentőséggel bírnak a Singapore Airlines számára, hiszen így még több hosszú távú járatnyitásra lesz lehetőség, mely a légitársaságnak még versenyképesebb útvonalhálózatot biztosít, tovább növelve a szingapúri légikikötő fontosságát.

Az új repülőgéppel együtt kifejlesztett technológia által az utasok a legújabb generációs belső kabintermékeket élvezhetik, ezek közé tartoznak a már számos díjjal elismert Business, Premium Economy és Economy osztályú ülések, továbbá a továbbfejlesztett fedélzeti szórakoztató rendszer, a Krisworld is.

A Singapore Airlines által üzemeltetett A350-es gépek három osztályon 253 üléssel közlekednek majd, ebből 42 Business, 24 Premium Economy és 187 Economy osztályú. Az előrehaladott technikának köszönhetően ez a típus nagyobb belmagassággal, nagyobb ablakokkal, szélesebb törzzsel készül. Mindez hozzájárul az időeltolódás okozta panaszok csökkentéséhez.

A gépek a személyzet oktatása miatt először Ázsián belül repülnek majd. Hosszú távú járatként pedig 2016. május 9-én állnak forgalomba Szingapúr és Amszterdam között, júliustól a légitársaság legújabb célállomására, Düsseldorfba repülnek majd.

Az Airbus A350-900ULR ultra-hosszú járatként 2018-ban csatlakozik a Singapore Airlines flottájához, amikor a légitársaság újraindítja a világ leghosszabb kereskedelmi járatát Szingapúr és New York között.