Megérkezett az első vasút-villamos Magyarországra – videó

Forrás: turizmus.com

 2021. január 09. 21:41

Szombat hajnalban megérkezett Magyarországra a Szeged és Hódmezővásárhely között ősztől közlekedő tram-train, azaz vasút-villamos prototípusa.

A 37 méter hosszú, hetventonnás szerelvény december 30-án indult el a spanyolországi Valenciából, majd Franciaországon, Németországon és Ausztrián keresztül érkezett meg Szentesre, a járműbiztosítási telephelyre.

A következő napokban a Stadler mérnökei helyezik üzembe a járművet, ezután a hatósági szemle, a futópróbák és a típustesztek következnek. A jármű ősztől közlekedik majd a két város között.

Lázár János, a Hódmezővásárhely-Szeged tram-train mintaprojektért felelős kormánybiztosa a MÁV közleménye szerint úgy fogalmazott, hogy a két települést néhány éven belül ikervárossá teszi a vasút-villamos.

Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója az agglomerációs fejlesztések mintájának tekinti az új vasút-villamost.

Daruval emelik a szerelvényt a sínekre a szentesi vasútállomáson

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Dunai Zoltán, a Stadler Trains Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója szerint a tram-train egy nagyon egyedi termék, a világ vasúti piacán is különleges helyet foglal el.

A MÁV-Start 2017 májusában szerződött a Stadler Rail Valenciával nyolc plusz opcionálisan négy darab jármű beszerzéséről. A Stadler  tájékoztatása szerint februárban megérkezik a második tram-train is. Az első három jármű várhatóan szeptember végén állhat forgalomba.

A 37 méter hosszú, dízel-villamos hibrid tram-train Szeged és Hódmezővásárhely villamosvonalán óránként 50 kilométeres, a két város közötti síneken dízel meghajtással 100 kilométeres sebességgel haladhat. A légkondicionált, nagy részben alacsonypadlós és akadálymentes szerelvényeken 216 férőhely, köztük 4 mozgássérült hely van, és kerékpárral is lehet rajtuk utazni.

A tram-train Szegeden a pályaudvartól az 1-es villamos vonalán közlekedik Rókus vasútállomásig, majd a 135-ös számú Szeged–Békéscsaba vasútvonalon halad tovább Hódmezővásárhelyre, ahol a Népkert állomásnál letér a nagyvasúti vonalról, és villamosüzemre váltva a városon keresztül jut el a nagyállomásig.

A beruházáshoz kapcsolódva Hódmezővásárhelyen csaknem 4 kilométeres villamospálya, 6 megálló, valamint 94 autó befogadására alkalmas P+R parkoló is épült, amelyhez 900 kerékpártárolót alakítottak ki.

Hosszú útja után, Szentesre érkezve a tram-train szerelvény három különálló, szétszerelt darabját a kamionokról két 60 tonnás daruval emelték le. Nézze meg a videót is a daruzásról!