Megérkezett az idei első chartergép a Hévíz-Balaton Airportra

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. április 20. 13:09

Szerdán délelőtt, nem sokkal 9 óra után megérkezett az idei első charterjárat a Hévíz-Balaton Airportra. A Sundair gépe Drezdából hozott német turistákat hévízi gyógyüdülésre.

2021-ben késleltette a koronavírus-járvány a Hévíz-Balaton Airport charterszezonjának kezdetét. Mivel a gyógyüdülést tervező német állampolgárok kivártak, az első járat, fedélzetén 40 utassal tavaly csak július 23-án landolt Sármelléken.

Idén a jelek szerint bátrabbak a Hévíz-párti német turisták – legalábbis a közép- és idősebb korosztályba tartozók –, amit az is igazol, hogy szerdán nem sokkal 9 óra után, fedélzetén 120 utassal a megérkezett a sármelléki reptérre a Sundair légitársaság első gépe Drezdából – jelezte lapunknak Benkő Attila, a Hévíz-Balaton Airport Kft. ügyvezetője.

120 utassal landolt ma Sármelléken a Sundair első gépe

Fotó: LHSM Spotter Team / Baladincz Bendegúz

A legközelebb charterjáratot három hét múlva várják a nyugat-balatoni légikikötőbe, a szezonban várhatóan összesen 9 charter érkezik, az első fél évben 3 Frankfurtból, de Lipcséből és Erfurtból is indul majd járat, az utolsó gép előreláthatóan október elején repül Sármellékre. Emellett június 16-án elindul a Wizz Air menetrend szerint járata, amely szeptember közepéig Dortmundot köti össze a balatoni repülőtérrel hetente több járattal.

Benkő Attilától megtudtuk, hogy a Hévíz-Balaton Airport továbbra is népszerű az üzleti céllal hazánkba utazók körében, és az időjárástól függően, sportgépek is gyakran megjelennek a nyugat-balatoni légtérben.