Megérkezett az idei első német charterjárat Debrecenbe

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 05. 14:22

Az eredetileg tervezett április közepi indulás helyett augusztus 5-étől repül Drezdából Debrecenbe a Salamon Reisen charterjárata. Egy hét múlva érkezik a társaság első hévízi járata is.

Lapunk megkeresésére Salamon Lajos, a drezdai székhelyű utazási iroda tulajdonosa elmondta, hogy 25 éve működnek és 15 éve rendszeresen indítanak charterjáratokat Magyarországra.

Idén már áprilistól közlekedtek volna a járatok, azonban a koronavírus-járvány miatt egészen augusztusig törölni kellett azokat.

Ma azonban végre megérkezett a Sundair légitársaság első 174 férőhelyes gépe a debreceni repülőtérre, a jövő héten, 12-én pedig indul az első sármelléki járat is.

A térképen jelölt fürdőhelyekre kínál kúracsomagokat a drezdai iroda

Fotó: Sala,on Reisen

A későbbiekben a gép hetente egyszer fordul Németország és Magyarország között, az egyik héten Debrecen, a másikon Hévíz az úti cél. A tervek szerint a járatok október 7-éig közlekednek. Az első járat 50%-os töltéssel érkezett, a következő járatokra viszont már eladták a helyek túlnyomó többségét - tudtuk meg a tulajdonostól.

A Debrecenbe érkező utasok kéthetes kúraprogromon vesznek részt, a legtöbben Hajdúszoboszlóra mennek, de vannak, akik Egerben, Debrecenben vagy Gyulán kúrálják magukat.

A sármelléki járat utasai hévízi, bükfürdői, zalakarosi, sárvári, tapolcai és mosonmagyaróvári szállások között válogathatnak.

Az iroda komplett üdülési csomagokat értékesít szállással és transzferrel.