Március óta először érkezett Emirates-járat Budapestre

Forrás: turizmus.com

 2020. október 22. 14:22

Az Emirates EK 111-es, március óta első járata csütörtökön landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A dubaji légitársaság Boeing 777-es gépe hetente kétszer, szerdánként és szombatonként repül a két város között.

Dubaj újranyitásának köszönhetően a magyar utasok ismét utazhatnak a közel-keleti metropoliszba üzleti vagy szabadidős látogatás céljából, onnan pedig a légitársaság több mint 95 további úti célra kínál átszállási lehetőséget.

A budapesti járat Dubajból, a nyári menetrend alapján, helyi idő szerint reggel 8.45-kor indul és magyar idő szerint 12.40-kor landol a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Budapestről délután 4 órakor indul és 23.20-kor érkezik Dubajba. A téli menetrend szerint közlekedő járatok Dubajból a délelőtti órákban indulnak, majd Budapestről 15.10-kor indulnak vissza.

Ferihegyen ünnepélyesen fogadták az Emirates első, újrainduló járatát Budapesten

Fotó: Budapest Airport / Baranyi Róbert

Dubaj volt a világon az első, amely elnyerte az ENSZ Világturisztikai Szervezetének „Biztonságos Úti Cél” minősítését, mivel a város átfogó és hatékony intézkedéseket vezetett be a látogatók egészségének és biztonságának védelme érdekében.

 

Mindent a biztonság érdekében

A Budapestről induló gépre a 12 évnél idősebb utasoknak kizárólag érvényes, kinyomtatott, angol vagy arab nyelvű, negatív PCR-teszttel lehet felszállni. Visszafelé erre nincs szükség a felszálláshoz, azonban a magyarországi belépéskor a szabadidős céllal utazók számára továbbra is érvényben van a 10 napos karanténkötelezettség, amelyet 2 negatív PCR-teszttel lehet kiváltani.

Az utasok beszálláskor higiéniai készletet kapnak, és a repülés idején, illetve a repülőtereken is kötelező végig a maszk viselése. A dubaji repülőtéren érintésmentes testhőmérséklet-mérést végeznek, és a check-in is teljesen érintésmentesen zajlik – tájékoztatott a légitársaság

Az Emirates 150 ezer euróig fedezi magyar utasai egészségügyi, illetve napi 100 euróig a karanténnal kapcsolatos szállodai költségeit, amennyiben utazásuk során COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják őket. A költségtérítés – amely automatikusan jár minden megvásárolt Emirates-repülőjegyhez – a 2020. december 31-ig történő utazásokra érvényes, függetlenül a kabinosztálytól és az úti céltól. A költségtérítés az első utazás napjától számítva 31 napig érvényes, abban az esetben is, ha az utas tovább utazik, miután megérkezett az Emirates-szel úti céljára.