Meghirdette nyári menetrendjét a KLM

Forrás: turizmus.com

 2021. május 22. 17:15

A nyári csúcsidőszakban a KLM európai hálózata fokozatosan épül vissza, amint lehetőség van rá, a légitársaság a népszerű célállomások felé bővíteni fogja a kapacitásokat. Emellett új járatok is indulnak, Belgrád, Verona, Palma de Mallorca és Dubrovnik is felkerül a KLM térképére.

A holland királyi légitársaság minden olyan járatot újraindít majd, amelynek a változó költségeit a bevételek teljes mértékben kompenzálják – közölte a KLM.  A légitársaság eddig is ezt a stratégiát alkalmazta, így tudta az európai hálózatot teljes mértékben újraindítani. A KLM 2019 nyarán 92, idén már 96 városba közlekedik Amszterdamból.A két évvel ezelőtti kínálathoz képest jelentős változások történtek. A svédországi Växjö-be tartó járatok ideiglenesen nem közlekednek, az Amszterdamból Marseille-be és Nantes-ba közlekedőket pedig a KLM helyett az Air France üzemelteti.

A nyári szezonban Belgrád, Verona, Palma de Mallorca és Dubrovnik is felkerül a KLM térképére

Fotó: KLM

Az év elején új járatok indultak Southamptonba, Poznanba és Corkba, a nyári csúcsidőszakban pedig további négy új összeköttetés létesül. Belgrádba május 13-tól, Veronába, Palma de Mallorcára és Dubrovnikba június 26-tól közlekednek a KLM repülőgépei. A járatszám fokozatosan heti 7 járatra bővül mindegyik útvonalon.

A KLM júliusban és augusztusban is több járatot biztosít, vagy nagyobb befogadóképességű repülőgépekkel közlekedik az olyan népszerű úti célok felé, mint Porto, vagy Ibiza. Az elmúlt évekhez képest a tervek szerint több járatot biztosítanak portugál, spanyol, olasz, horvát és görög városok repülőtereire. A teljes európai hálózaton a 2019-es szinthez képest 50-70 százalékos lehet a felkínált kapacitás, de ez a járványhelyzettel még változhat.

A KLM jelenleg két járatpárt közlekedtet Budapestre naponta, amelyeket Boeing 737-esekkel teljesít a légitársaság. A frekvencia a következő hetekben nem módosul, de a járványhelyzet alakulásával lehetnek változások – közölték.