Meghosszabbítják az óbudai fizetős parkolás tesztidőszakát

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 31. 16:38

Szeptember végéig meghosszabbítják az óbudai fizetős parkolás tesztidőszakát, hogy valamennyi ra jogosult igénybe tudja venni a kedvezményeket - közölte a III. kerületi önkormányzat hétfőn az MTI-vel.

Az belső-óbudai fizetőparkolási rendszer éles üzemének elindítását eredetileg szeptember elsejére tervezte Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, de Bús Balázs polgármestert arról tájékoztatta az Óbuda Parkolási Kft., hogy bár a rendszer működőképes, sokan nem regisztráltak a parkolási kedvezmény igénybe vételéhez.

Közölték: augusztus második felében megsokszorozódott az ügyfélszolgálathoz beérkező regisztrációk és kérelmek száma, a feldolgozáshoz és rögzítéshez szükséges idő miatt pedig ezeknek az ügyfelek nem tudták volna szeptember elsejéről igénybe venni a parkolási kedvezményüket.

Az önkormányzat június 26-án tájékoztatta az MTI-t arról, hogy júliustól fizetőssé válik a parkolás Óbuda belső részén, de a tesztüzemben még nem bírságolnak, csak figyelmeztetnek. A polgármester ezt megelőzően túlterheltséggel indokolta a fizetős parkolás bevezetését.

A belső övezet - amelyben óránként 265 forintot kell fizetni - a Kolosy teret és környékét foglalja magába, a másik pedig a Bogdáni útig tart, ott 175 forint lesz a tarifa.
A két övezetben 12 ezer parkolóhely van és 170 automatát helyeztek ki.