Megint jön repülő Moszkvából Sármellékre

Forrás: turizmus.com

 2016. július 06. 15:09

Hévíz alpolgármestere, Kepli József kérdésünkre elmondta, hogy újabb desztinációkon is dolgoznak, elsősorban skandináv célpontok és London jöhet szóba.

Újraindul a menetrend szerinti Moszkva-Sármellék járat. Az orosz UTAIR légitársaság első gépe 126 fővel a fedélzetén 2016. július 10-én (vasárnap) 12:45 kor érkezik a Hévíz-Balaton Airportra, és 14:05 kor indul vissza az orosz fővárosba. A közvetlen légi kapcsolat egészen november 1-jéig megmarad Moszkva és Hévíz, illetve a balatoni régió között.

A Hévíz-Balaton Airport Kft. ügyvezetője, Benkő Attila úgy látja, hogy idén tovább nő a tavaly már 22 ezerre duzzadt utasforgalom. Az oroszok újbóli megjelenése azt jelzi, hogy az ukrán válság következményei lassan múlóban vannak. Benkő Attila ugyanakkor azt is elmondta, hogy egy repülőtér önmagában nem tudja növelni a forgalmat, ahhoz a környezetének kell növelnie a turisztikai vonzerejét.

 

Ennek első jelei már megvannak, hiszen például a gyógyfürdők és wellness hotelek, valamint a borturisztikai szolgáltatók már nem csak 24 fokos vízhőmérséklet mellett üzemelnek. De a szakember szerint szükség lenne arra is, hogy regionálisan összefogjanak a balatoni turizmus képviselői.

Erre készül egyébként a kormány is. A közelmúltban jelent meg egy rendelet is, amely pénzt is nyújt a sármelléki repülőtér fejlesztésére. Benkő Attila elmondása szerint most kezdik a tervezést.

A repülőtér üzemeltetése mindennek ellenére egyelőre veszteséges, 2015-ben mintegy 30 millió forint volt a mínusz. A tulajdonos Hévíz városának alpolgármestere, Kepli József érdeklődésünkre elmondta, hogy az önkormányzat egyelőre garantálni tudja a szükséges forrást.

 

Egyrészt azért, mert a támogatás az idegenforgalmi adóból és az iparűzési adóból visszajön. Másrészt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2012 óta minden évben ad pénzt a sármelléki repülőtér üzemeltetésére. Az alpolgármester reményei szerint ez az idén is így lesz, mert enélkül be kellene zárni a légikikötőt. Az államnak amúgy is megtérül a támogatás, mert a repülőtér állami cégeknek fizet a légiutas-irányításért és az őrzés-védelemért, határőrizetért.

Ráadásul a további fejlődés esélyei is megvannak, mert élénk az érdeklődés Hévíz és környéke iránt a skandináv országokban, ahol jóval drágább az egészségügyi ellátás, mint Magyarországon. Újból felmelegíthetik a korábbi rigai járatot is a balti térségből, és mindenképpen szeretnének egy londoni járatot is Sármellékre.

Addig is maradnak a jelenlegi desztinációk, elsősorban német nyelvterületről, valamint Oroszországból, illetve a törökországi Antalya városát Sármellékkel összekötő járatok.