Megjelent a Kárpáteurópa katalógusa

Forrás: turizmus.com

 2017. január 16. 13:10

Már elérhető a Kárpáterurópa Utazási Iroda új katalógusa, amely idén is számos érdekességet tartalmaz.

Mint ismert, az iroda elsősorban európai buszos körutazásokat szervez, úti céljaik: Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Vajdaság, Csehország, Ausztria, Németország, Lengyelország, Baltikum, Finnország, Horvátország, Olaszország, Albánia, Montenegró.

Az iroda legismertebb útja a csíksomlyói búcsúra, Erdélybe indított Székely Gyors és Csíksomlyó Expressz zarándokvonatok. Idén három fontos évfordulóról is megemlékeznek: 10 éve indul el az Össznemzeti Zarándokvonat, 450. éve ünneplik a csíksomlyói búcsút, ahová 10 ezer utast vitt el eddig az iroda, amely a trianoni békeszerződés aláírásának évfordulóján megemlékezést tart a Székelyföldön. A fél kilométer hosszú zarándokvonat idei fővendége Böjte Csaba, sztárvendége Dévai Nagy Kamilla népdalénekes.

A történelmi utak kínálatát szélesítik az irodánál az ismert történelmi személyiségek szülővárosait bemutató utak, hagyományőrző programok. A piacon ritkaságnak számítanak az olcsó, Kazán-szorosba tartó al-dunai hajós utak és Észtországig, Lettországig, Litvániáig, Finnországig eljutó baltikumi körút: 6 országot, 5 fővárost látunk ezen a programon.

A 15 éve alakult Kárpáteurópa eleinte a történelmi Magyarország és a szomszédos országok magyarlakta területeinek, az Osztrák-Magyar Monarchia részeinek bemutatásával kezdte működését, az évek során piacvezető pozíciót szerzett az utazásnak ebben a szegmensében. Mára már közép-, észak- és nyugat-európai buszos utakkal is bővült a kínálat. Dél-Európában néhány éve sikeres a montenegrói-, albán- ás olasz körút is. Az iroda viszonteladó partnerek megkeresését szívesen fogadja.