Megjelent a Kárpáteurópa Utazási Iroda új online katalógusa

Forrás: turizmus.com

 2021. április 21. 11:35

Megújult a Kárpáteurópa Utazási Iroda weboldala és elkészült új, az idei évben csak online formában megjelenő katalógusa – tájékoztatta szerkesztőségünket a társaság.

Terveik szerint május végétől folyamatosan indulnak útjaik. A legelső és egyúttal a legnagyobb projektjük május 21-24. között az erdélyi csíksomlyói búcsúra induló két zarándokvonat, a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz lesz Böjte Csaba ferences szerzetes védnökségével. A vonatokra, amelyek eljutnak a Történelmi Magyarország ezeréves határára, már több mint hatszázan jelentkeztek.

 

Május végétől, június elejétől az év végéig terveik szerint csaknem minden héten indulnak buszaik Erdélybe, Felvidékre, Kárpátaljára, a Vajdaságba, Horvátországba, Szlovéniába, Olaszországba, Csehországba, Lengyelországba, a Baltikumba, Ausztriába, Németországba és Franciaországba – „Körutazások magyar szemmel" szlogennel.

2021. évi programcsomagjuk gerincét a tavalyi ajánlatok adják. A forint jelentős gyengülése miatt az árak is változnak. Ennek ellensúlyozására bővítették a környező országokba induló rövidebb, ezáltal olcsóbb programjaik számát. Egy-két napos belföldi árualapot is készítettek, egyéni és csoportos szállásfoglalási lehetőségek mellett hétvégi kulturális kirándulásokkal.

A 2020. évi programfüzetet néhány oldalas, online letölthető betétlappal egészítették ki. Ez tartalmazza az új indulási időpontokat, az új árakat és az új programokat.

Buszaikon és különvonataikon rendszeres lesz a járművek fertőtlenítése és kötelező a maszkhasználat. Idegenvezetőiket az utak indulása előtt rendszeresen teszteltetni fogják. PCR-tesztet, vagy védettségi igazolványt/oltási igazolást - amennyiben a jogszabályok nem írják elő - nem kérnek.

Hivatalos információk alapján döntik el, mely célországok tekinthetők biztonságosnak, mely országokba lehet a magyar állampolgároknak karantén nélkül, szabadon belépni és hazautazni. Kizárólag olyan utakat fognak elindítani, melyek során biztosított az utazási szerződésben lévő szolgáltatások teljesítése.