Megjelent a Kéktúra III. kalauz

Forrás: turizmus.com

 2017. január 13. 10:59

A Cartographia Kft. újra megjelentette a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra útvonalát részletes térképszelvényeken, aprólékos táj- és útleírással, az érintett települések látnivalóinak igényes ismertetésével, mintegy 450 fotóval bemutató turistakalauzt.

A Kéktúra útvonalát bemutató kalauzok III. kötete a Kéktúra I. (Hollóháza–Nagymaros) és a Kéktúra II. (Visegrád–Írott-kő) kalauz szerves folytatásaként a Kőszegi-hegységtől, az Írott-kőtől a Kemenesháton, az Őrségen, a Göcsejen, a Zalai-dombságon, Belső-Somogyon, a Zselicen, a Mecseken, a Geresdi- és a Szekszárdi-dombságon át a tolnai megyeszékhelyig kíséri végig – a legendás televíziós sorozat címét kölcsönözve – még egymillió lépésre indulót Magyarországon.

A Dél-Dunántúlon átvándorló útvonal-ismertetés a 192 oldalas kötetben azonos igényességgel jelenik meg. A Kéktúra kalauz szerkesztői Berki Zoltán és Kovács Attila Gyula.

A szerkesztők felhívják a figyelmet: a nem csupán a természetjáróknak, gyalogos turistáknak címzett figyelemfelhívás nem elírás, hiszen már Rockenbauer Pál, a Másfélmillió lépés Magyarországon (MTV, 1979) c. sorozat rendezője is rögzítette az útvonalról szólva: „... ezek a helyek bárki számára könnyen elérhetők, felkeresésük, felfedezésük – kinek-kinek a maga számára – jószerivel csak elhatározás kérdése."

A Cartographia kiadásról-kiadásra naprakészen tartott hagyományos és közismert turistatérképei mellé a 2000 óta elindult spirálos kivitelű, a térképszelvényeket az adott táj bemutatásával, településismertetőkkel, túraleírásokkal kiegészítő, s ezeket a fejezeteket százszámra fotókkal illusztráló turistakalauz sorozat fontos küldetése a túrázás, ez a bárki számára „hozzáférhető" egészségmegőrző, rekreációs, ismeretszerző szabadidős tevékenység táborának kiszélesítése. Az érdeklődők teljeskörű informálása, a túraszervezés/vezetés segítése. Ennek a sorozatnak az alapjain, küldetésének fényében készült el a kéktúra kalauz III. kötetének aktualizált, új kiadása, amelyet a sorozat esszenciájaként, újraszerkesztett turistatérkép-állományból, megújított tipográfiával állítottak össze.

A Kéktúra III. kalauz 2016. évi kiadását a Cartographia az NKA támogatásával valósította meg.

Kapcsolódó cikkek