Proko Travel: 76 célország az új katalógusban

Szerző: Wagner Zsuzsa

Forrás: turizmus.com

 2020. február 13. 12:11

A tavalyi rekordösszegű, 2 milliárd forintot meghaladó árbevétel után, 2020-ra ismét jelentős növekedést tervez a Proko Travel, amely február 12-én mutatta be nyári-őszi katalógusát.

Az új katalógust a családi vállalkozásban lévő utazásszervező tulajdonosai, Prónay Ildikó, Prónay Gyula és Prónay Bence mutatták be a Margit körúti Trófea Grill Étteremben.

Tavaly 32%-os partneri forgalomnövekedéssel rekordösszegű, 2,15 milliárd forintos árbevételt ért el a szegedi Proko Travel. Olyan jól fogytak az utak, hogy az év folyamán háromszor is emelték a vagyoni biztosíték összegét, 2020-ra pedig a tavalyi összeg csaknem másfélszeresét, 240 millió forintot jelentettek, amivel jelenleg az 5. helyen állnak a 12%-os vagyoni biztosítékot igazoló utazásszervezők listáján.Az idei katalógus 130 programot tartalmaz 76 célországban, 356 indulási időpontra, amelyből legkevesebb 168 indulás garantált. Nincs olyan országa Európának, amelybe ne lehetne velük ellátogatni. Ezenkívül amerikai, afrikai és ázsiai programok is szerepelnek a kínálatban, ezek közül néhány út nem saját, hanem az adott terület szakértőitől vették át.

A meghirdetett utakra idén is nagy kereslet mutatkozik, a legelőször megnyitott program – az egyik svájci út – például 322 perc alatt telt be – hallottuk a katalógusbemutatón.

Az iroda egyik svájci útja kevesebb, mint öt és fél óra alatt telt be

Fotó: Pixabay

A katalógusban tíznél is több újdonság található. Svájcot például már repülővel is fel lehet keresni az irodával, a spanyol királyi városokat bemutató út keretében öt nap alatt hat világörökséget lehet velük megtekinteni, és be lehet járni  a Lipari-szigeteket és Szicíliát is.

Új a Hanza-városokat és Dániát bemutató út, a Lengyelország és Szlovákia több érdekességét egy útba foglaló Lengyel-szlovák mozaik, valamint az Elzászi romantika svájci és német kitekintővel címet viselő program is. De bekerült a kínálatba Mexikó és a Seychelle-szigetek is, a 2020-as dubai világkiállításra pedig csoportos és egyedi igényekhez illeszkedő szakmai programot is szerveznek.

Elzász romantikus helyszíneire is elvisz a Proko Travel

Fotó: Pixabay

A környékbeli országokba vezető utazások közül többek között a Duna-Deltát és Moldáviát bejáró programra hívták fel a figyelmet a szervezők.

Foglalhatók az iroda nagy klasszikusai is, így például az immár 27. éve kínált nyugat-európai körút spanyolországi nyaralással, három időpontban.

A Proko Travel sok más MUISZ-tagirodához hasonlóan teljes árat tüntet fel a katalógusában.

Az iroda új katalógusa

Fotó: turizmus.com

Utasaik számos előnyt élvezhetnek. Így például ingyenes vidéki felszállást biztosítanak nekik a buszra, több mint tíz városban. A páratlanul utazókat kérésre megpróbálják társítani, ha ez nem sikerül, az egyágyas felár felét az iroda fizeti.

Repülésnél többek között ingyenes, reptér közeli parkolást kínálnak, a gépen pedig előre lefoglalják a helyeket, hogy az együtt utazók egymás mellett ülhessenek. A programokon ingyenes audio guide-ot biztosítanak.

Új szolgáltatásuk az önrészmentes útlemondás, aminek feltétele, hogy az utas a szerződéskötéssel egy időben betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást kössön az utazási irodán keresztül.