Megjelent a Turizmus.com szeptemberi száma

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 12. 12:20

Hatoldalas összeállítás a hazai autókölcsönző piacról, körkép az őszi-téli körutas kínálatról, műanyagmentes megoldások a vendéglátóiparban - megjelent a Turizmus.com magazin szeptemberi száma.

A környezetszennyezés és a turizmus összefüggéseivel két írásunk is foglalkozik. Az elsőben a különböző közlekedési módok által okozott környezeti károkat vesszük számba, a másikban pedig a műanyagmentes megoldásokat összesítjük. Szóba kerülnek a biológiailag lebomló csomagolóanyagok, a visszaváltható, újrahasznosítható csomagolás a vendéglátóiparban, valamint a környezetbarát fesztiválozás.

Hatoldalas összeállítást készítettünk a hazai autókölcsönző-piacról a friss tavalyi mérlegadatok alapján, illetve a legjelentősebb piaci szereplők megkérdezésével. Egy igazán prosperáló, bár borzasztóan tőkeigényes ágazat képe rajzolódik ki előttünk.

 

Az ősz a körutas szezon kezdete is, így itt volt az ideje, hogy készítsünk egy körképet az újdonságokról, aktualitásokról.

CheckINN címmel turisztikai innovációs pályázat indul az ősszel diákok számára – először lapunkban olvashatnak részletesen a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány kezdeményezéséről.

A nyár elején jelent meg a hír, hogy jövőre Giro-futamot rendez Magyarország, a megvalósítás hátteréről készítettünk interjút Nagy Zsigmonddal, a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetőjével.

Hilton Garden Inn, Barcelo Budapest, Cortile Budapest - a budapesti szállodaboomról szóló cikkünkben számba vesszük, milyen hotelek nyíltak meg a nyár folyamán a fővárosban, és milyen további egységek átadása várható a közeljövőben.

Desztináció rovatunkban egy különleges hazai helyre, Bakonybélbe kalauzoljuk el olvasóinkat, ezen felül egy szlovén körutazás és egy norvégiai tengeri kalandozás élményeit osztják meg Önökkel szerzőink.

Folytatjuk GDPR-, adó- és jogi sorozatunkat, míg Szerviz rovatunkban részletes elemzést olvashatnak a KSH végleges adatai alapján turizmusunk 2018. évi alakulásáról.

Ha kedvet kapott az olvasáshoz, rendelje meg lapunkat ITT!