A FlixBus járatai a Google útvonal-tervezőjében

Forrás: turizmus.com

 2017. március 14. 16:06

A fenntartható és költséghatékony közlekedés érdekében a Google újabb szolgáltatóval bővítette útvonaltervezőjének kínálatát. A FlixBus napi 120 000 járattal 20 ország 1000 célállomására biztosít járatokat.

A Google Transit, a Google Maps útvonaltervezője, amely összeköti a városok térképeit a repülőkkel, a vasúttal, a helyi közlekedéssel és immár a FlixBus hálózatával is. Ezáltal napi 120 000 FlixBus-járat lesz elérhető minden Google Maps felhasználó számára világszerte.

Annak érdekében, hogy a lehető legjobb adatminőséget biztosítsák ehhez a szolgáltatáshoz a harmadik fél alkalmazásokban, beleértve a szabályozási korlátozások és az időzónák betartását is, a FlixBus összefogott a holland OpenGeo alapítvánnyal, hogy kifejlessze a legkorszerűbb GTFS menetrendet, és széleskörűen érvényesítse azt a partnereivel. (A GTFS olyan adatbázis szerkezetet definiál, melyekkel tetszőleges tömegközlekedési hálózat adatai tárolhatók.)

A FlixBus egész Európára kiterjeszti hálózatát.

A nagyobb átláthatóság és a különböző mobilitási elképzelések összekapcsolása kedvéért a menetrend adatai nyilvánosan elérhetők. A Google Transit kiváló lehetőséget kínál rá, hogy a FlixBus könnyen és folyamatosan frissülő információkkal láthassa el ügyfeleit. A GTFS adatok például az autóbusz-állomások üzemeltetői számára is elérhetők lesznek, hogy a célállomások kijelzőin jelezhessék az olyan információkat, mint célállomások, indulási és érkezési idő és útmegszakítások.

A FlixBus és az OpenGeo jelenleg is azon dolgozik közösen, hogy a FlixBuszok lehessenek az első távolsági buszok, amelyek a járataikról szóló valós idejű információval rendelkeznek a Google Maps-en.

A valós idejű úti információ már elérhető a FlixBus alkalmazással, mellyel olyan extra szolgáltatások vehetők még igénybe, mint a mobil jegyvásárlás és becsekkolás vagy navigáció a buszmegállóhoz.

A FlixBus egész Európára kiterjeszti hálózatát. Nemrégiben a mobilitásszolgáltató hazai skandináv hálózat beindítását jelentette be, valamint további bővítéseket a kelet-közép-európai országokba a 2017. évre vonatkozóan.