Megkezdődött Nürnbergben a 43. GTM

Szerző: Németh Andrea

Forrás: turizmus.com

 2017. május 07. 17:24

Idén Bajorország, szűkebben Nürnberg látja vendégül a nemzetközi turisztikai szakmát a 43. Germany Travel Marton május 7–9. között. A hagyományosan nagy létszámú magyar delegációt is fogadó B2B workshopon 330 német kiállító vonultatja fel sokszínű kínálatát.

A NürnbergMesse területén 500 utazási irodai szakember és szakújságíró folytat több ezer megbeszélést a kiállítókkal a következő két napban. A korábbi évek tapasztalata azt mutatja, a GTM mindig is a hatékony és eredményes tárgyalások platformja volt, erre számítanak a szervezők – a DZT Német Turisztikai Hivatal, a Bajor Turisztikai Hivatal és a Nürnbergi Kongresszusi és Turisztikai Iroda munkatársai.

A vasárnapi nyitó napon a világ minden tájáról érkező résztvevőket az Operaházban megrendezett hivatalos megnyitón köszöntötték, majd oldottabb hangulatú fogadáson vendégelték meg a Német Nemzeti Múzeumban. Mivel a GTM-re járó szakemberek között nemcsak a magyar delegációban, de a nemzetközi társaságban is rengeteg a visszatérő szakmabeli, a vásár közösségi eseményei lassan már egy óriási házibulihoz kezdenek hasonlítani az elmúlt években, annak minden pozitívumával. Nincs ez másképp most sem. A házigazdák pedig mindent megtesznek azért, hogy a két nap intenzív tárgyalásait minél kényelmesebben és minél nagyobb lendülettel hozzák tető alá a résztvevők.

Így aztán minden napra jutnak fakultatív programok, amelyeken Nürnberget és környékét ismerhetik meg a vásárra érkező szakújságírók, de az esti „get-together” összejövetelek is nagyban segítik a networkinget.

Nürnberg a házigazdája a 43. GTM-nek

 

A GTM persze mindig rengeteg muníciót ad know how-ban is. A vásár 2006 óta zöldrendezvényként valósul meg, vagyis a cateringhez regionális alapanyagokat használnak fel, minimalizálják a keletkező hulladék mennyiségét, igyekeznek az információs anyagokat nem papír alapon, hanem elektronikus formában rendelkezésre bocsátani, és a vendégeket vonattal, illetve tömegközlekedéssel juttatják célba. Utóbbira felhasználható a vásár résztvevői nyakába akasztott badge, amelyen a vonalkód a vásárra és a fogadásokra való be- és kilépést is regisztrálja. A fenntartható turizmus egyébként évek óta kiemelt témája a Német Turisztikai Hivatalnak.

A hétfői napon a vásár az újságírók számára sajtókonferenciával indul, miközben az utazási irodások reggeltől tárgyalásokat folytatnak. Magyarországot most is népes delegáció képviseli, az utazási irodák évről évre visszatérnek, hiszen Németország népszerű az utasok körében, és a GTM még ma is kiváló alkalom a kapcsolatok építésére, ápolására, és magának a desztinációnak a megismerésére.