Megkezdte magyarországi toborzását a LOT

Forrás: MTI

 2017. október 27. 14:03

Megkezdte a lengyel LOT légitársaság a magyar személyzet felvételét a jövő májusban Budapestről New Yorkba és Chicagóba induló járatokra – mondta Adrian Kubicki, a társaság szóvivője pénteken Budapesten.

A tervek szerint a LOT összesen 65 magyar légiutas-kísérőt vesz fel, őket a LOT saját leányvállalata fogja foglalkoztatni és a budapesti tengerentúli járatokon fognak szolgálatot teljesíteni.

A járatok foglalási adatai az ütemtervnek megfelelően haladnak – mondta el a szóvivő. A legtöbb foglalás ugyanakkor 3-4 hónappal az első indulás előtt érkezik be, ezért még túl korai a konkrét számokról nyilatkozni.

A LOT már korábban is kifejezte, hogy aktív szereplő akar lenni a közép-kelet-európai piac konszolidálásában, de nem légitársaságok felvásárlásával, hanem új bázisok nyitásával. Kubicki nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy Budapestről úgynevezett ráhordó járatokat indítanak a régióba. A gépeket már megrendelték, és további tengerentúli útvonalakat is vizsgálnak Budapestről keleti és nyugati irányba egyaránt. Argentínát, Dél-Koreát és Kínát figyelemreméltó célországként említette.