Megkezdte működését Ferihegyen a LOTAMS

Forrás: AIRportal.hu

 2018. május 10. 14:35

Újabb repülőgép-karbantartó cég, a LOT Aircraft Maintenance Services (LOTAMS) kezdte meg működését Ferihegyen. A lengyel vállalat május 3-tól nyújtja szolgáltatásait a budapesti repülőtéren.

A LOT tengerentúli járatait – a heti hat (4+2) alkalommal közlekedő, Budapest – New York (JFK) és Chicago járatokat – teljesítő Boeing 787 Dreamliner repülőgép forgalmi karbantartását a lengyel légitársaság saját karbantartócége, a LOTAMS látja el a budapesti repülőtéren – olvasható az airportal.hu oldalon.

A LOT Aircraft Maintenance Services (LOTAMS) közlése szerint a május 3-án megnyílt ferihegyi bázis a cég első állandó, külföldi fióktelepe, mely a légitársaságok számára teljes körű forgalmi karbantartási szolgáltatásokat kínál.

A LOTAMS ferihegyi forgalmi karbantartó részlegének szervezeti felállítását, valamint a működés üzleti és jogi kereteinek kialakítását 2017 októberében kezdték meg. A fióktelep első éles ‘bevetése’ a New York-i indító járatot teljesítő Boeing 787 Dreamliner műszaki kiszolgálása volt május 3-án.

A LOT tengerentúli járatait teljesítő repülőgép forgalmi karbantartását a LOTAMS látja el a budapesti repülőtéren

Fotó: lot.com

 

A LOTAMS együttműködésben dolgozik az ex-Malév leányvállalattal, az Aeroplexszel, amely szükség esetén támogatja a céget, a nem sztenderd karbantartási tevékenységek során.

A cég közlése szerint a LOTAMS a közeljövőben bővíteni fogja működését Budapesten, újabb munkatársak felvételét tervezik és a LOT mellett, olyan légitársaságok számára is kínálják majd szolgáltatásaikat, amelyek Embraereket üzemeltetnek.

A LOTAMS Közép és Kelet Európában 2012 óta a brazil Embraer egyetlen minden engedéllyel renelkező szervizközpontja.

Kapcsolódó cikkek