Megkezdte reptéri szolgáltatásait az Airport Service Budapest

Forrás: turizmus.com

 2020. október 01. 15:41

A hazai tulajdonú társaság október 1-től nyújt teljes körű földi kiszolgálási szolgáltatásokat légitársaságok részére a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A 100%-ban magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Airport Service Budapest Zrt. (AS) jogelődjét 1997-ben alapították és az elmúlt több mint 2 évtizedben folyamatosan bővítette portfólióját légiközlekedés-védelmi, földi kiszolgálási, létesítmény-üzemeltetési, valamint személy-, és vagyonvédelmi területen – adják hírül közleményükben.

Mint írják, az AS első és kiemelt légitársasági partnere az Air France-KLM csoport, így 2020 október elsejével az Air France, Air France HOP!, KLM és KLM Cityhopper légitársaságok hivatalos földi kiszolgálójaként kezdi meg működését a budapesti repülőtéren.

Az AS rövid időn belül a budapesti repülőtér üde színfoltja lehet

Fotó: Airport Service Budapest

A légitársasági csoport által kiírt pályázaton elnyert szerződés utas- és poggyászkezelés (utasfelvétel, utasok ki- és beszállítása, poggyászregisztráció, poggyászok ki- és berakodása), repülőgép-kiszolgálás (repülőgép-takarítás, rámpaszolgáltatások, dokumentáció, repülőgéphűtés/fűtés, jégtelenítés stb.) szolgáltatásokra szól. A nyári menetrendben ez napi 4-4 induló járatot, míg télen 3-3 járatot jelent majd várhatóan üzemeltetés szempontjából.

Az Airport Service Budapest Zrt. létszáma folyamatosan növekszik, a tervezett 238 fős földi kiszolgálási feladatokra specializálódott állományból már 140 főt felvettek, illetve átvettek a felszámolás alatt lévő Malév GH Zrt. „f.a” munkavállalói közül.

Az AS október 1-től nyújt földi kiszolgálási szolgáltatásokat légitársaságok részére

Fotó: Airport Service Budapest

Az AS így látja biztosítottnak, hogy a megfelelő szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező személyzet garantálja a légitársaságok pozitív megítélését, hiszen az utas általa repülőtéren szerzett tapasztalatok alapvetően meghatározzák a légitársasággal kapcsolatos benyomásait.

Az AS célja, hogy a földi kiszolgálás hazai szakértőjeként Magyarország repülőterein nemzetközi színvonalú, pontos, megbízható földi kiszolgálási szolgáltatásokat nyújtson üzleti partnereinek és az általa kiszolgált utazóközönségnek.