Meglepő: két új európai fővárosba indít járatot a LOT Budapestről

Forrás: turizmus.com

 2019. február 14. 09:53

Elsőre nem biztos, hogy kitalálná, melyik két európai fővárosba indít légi járatot Budapestről a lengyel légitársaság.

A LOT lengyel légitársaság tovább bővít a magyar piacon: idén szeptember másodikától Embraer E195-ös repülőgéppel visz utasokat Budapestről két újabb európai városba, Brüsszelbe (Zaventem) és Bukarestbe (Otopeni)- tájékoztatott a Budapest Airport.

A LOT így már összesen 7 nemzetközi desztinációt kínál a magyar fővárosból, korábban indított járataival együtt (New York JFK, Chicago, Krakkó, London City, Varsó).

Az új csatlakozó járatokra a mai naptól lehet repülőjegyet foglalni. A 2019. szeptember 2-án induló brüsszeli és bukaresti járatok naponta kétszer közlekednek (hetente összesen 12 alkalommal), budapesti bázisú, korszerű Embraer E195-ös gépekkel, a következő menetrend szerint:

BUD-BRU 07:10-09:15 naponta (vasárnap kivételével)

BRU-BUD 10:00-11:50 naponta (vasárnap kivételével)

BUD-BRU 17:25-19:30 naponta (szombat kivételével)

BRU-BUD 20:15-22:10 naponta (szombat kivételével)

Ezzel a géptípussal repülhetnek az utasok Budapestről Brüsszelbe és Bukarestbe

Fotó: LOT / Sebastian Fusnik

Brüsszel fontos üzleti központ és otthont ad az Európai Unió legfontosabb intézményeinek is. A kényelmes menetrendnek köszönhetően a brüsszeli üzleti út egy napon belül letudható, hiszen még aznap haza lehet repülni Budapestre, nem szükséges Brüsszelben tölteni az éjszakát.

A Budapest–Bukarest járat elindításának célja, hogy testreszabott szolgáltatás álljon azok rendelkezésére, akik gyakran utaznak a két város között. Románia fontos üzleti partnere Magyarországnak, és jelentős turisztikai úti cél is egyben.

BUD-OTP 13:00-15:20 naponta (vasárnap kivételével)

OTP-BUD 16:05-16:30 naponta (vasárnap kivételével)

BUD-OTP 22:50-01:10(+1) naponta (szombat kivételével)

OTP-BUD 06:00-06:25 naponta (vasárnap kivételével)

A két új járat menetrendjét úgy alakították ki, hogy elősegítse a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér csomóponti működésének fejlesztését, ösztönözve a magyar fővárost érintő átszálló utasforgalom bővülését.

„Ahogyan ígértük a magyar utazóközönségnek, a LOT folytatja a növekedést Budapesten. Ezúttal újabb fontos európai fővárosokba indítunk közvetlen járatokat. A London City után immár Brüsszelbe és Bukarestbe is repülünk, olyan fővárosokba tehát, amelyek esetében a korábbiakban a hagyományos légitársaságok által nyújtott szolgáltatás elmaradt a kereslettől. Mostantól a LOT három különböző osztályra kínál jegyeket az Embraer típusú sugárhajtású gépeken. Ez az, amit utasaink igényelnek,” mondta Rafał Milczarski, a LOT vezérigazgatója.

„Ezekkel az új járatokkal hozzákezdünk a budapesti repülőtér átszálló forgalmának fejlesztéséhez. Vonatkozik ez a Bukarestből érkező utasokra, akik Budapesten szállnak át London City, New York, Chicago, vagy Brüsszel felé. Az átszállási lehetőségek minden bizonnyal tovább növelik a budapesti repülőtér vonzerejét,” tette hozzá. „A Budapest Airport örömmel üdvözli, hogy a LOT lengyel légitársaság újabb járatokat kínál Magyarországról,” mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette, „A fontos fővárosokba indított új járatok a meglévő keresletet igyekeznek kielégíteni, növelve a Magyarországon elérhető csatlakozások számát. Így a transzatlanti járatokkal, a varsói, a krakkói járattal, és a hónap második felétől London City repülőterére közlekedő járattal együtt a LOT minden bizonnyal a leggyorsabban fejlődő légitársaságok egyike marad repülőterünkön.” Az új járatok esetében az utasok korszerű Embraer E195 típusú repülőgépeken utazhatnak, amelyeken három osztályon 118 ülőhely áll rendelkezésre: business, prémium turista, és turista osztály. Az új útvonalak kiszolgálása céljából a LOT az egyik Embraer E195-ösét állandó jelleggel Budapestre telepíti. Az új járatok indítása része a LOT magyarországi növekedési stratégiájának, amelynek segítségével meg kívánja erősíteni vezető pozícióját Közép-Kelet-Európa légitársaságai között. Az új brüsszeli és bukaresti járaton kívül a LOT már 2018-tól közlekedik Budapestről (New York, Chicago, Varsó és Krakkó), és 2019. február 18-tól a London City repülőtérre is indít járatot. A LOT jelenleg 80 fős magyar légi személyzet számára biztosít munkahelyet budapesti járatain, és pilótákat is folyamatosan felvesz. A LOT Európa leggyorsabban növekedő légitársasága. 2016 elejétől kezdődően valósítja meg ígéretes növekedési stratégiáját, vállalásai többségét a kitűzött határidő előtt teljesítve. A LOT folyamatosan bővíti flottáját. 2018 decemberében újabb repülőgépeket állított üzembe (Boeing 737 MAX 8, illetve négy Embraer E190). Eddig is helyet kapott 34 darab, négy különböző típusú Embraer a flottában, amely a tervek szerint további kilenc B737 MAX-szal bővül 2019-ben, így ebből a típusból az év végére összesen tizennéggyel rendelkezik majd. A LOT ugyancsak idén szerez be négy újabb B787 Dreamlinert (amely típusból év végére összesen tizenöt lesz a flottában). Tavaly a LOT lengyel légitársaság rekord számú, 8,8 milliós utasforgalmat bonyolított, azaz 2 millió utassal többet szállított, mint egy évvel korábban. A légitársaság tervei szerint 2019-ben több mint 10 millió utast szállít majd. A LOT flottája 80 darab korszerű repülőgépből áll, amelyek három kontinensen 100 menetrendszerinti úti célra repülnek. A Budapestről Brüsszelbe és Bukarestbe tartó járataira szóló jegyek az összes értékesítési csatornán, köztük a www.LOT.com honlapon, a LOT ügyfélszolgálatán, és utazási irodákon keresztül is vásárolhatók.

Kapcsolódó cikkek