Meglepő: nagyon sok európai nem tud elmenni nyaralni

Forrás: turizmus.com

 2019. július 31. 14:37

Nem kevés olyan uniós ország akad, amely lakóinak közel fele nem engedhet meg magának még egy egyhetes nyaralást sem, derül ki az Eurostat adataiból.

Annak ellenére, hogy sok európai nagyváros jóformán kiürül a nyári főszezonban, ez nem tekinthető általános jelenségnek, derül ki a Statista által készített elemzésből. Az Eurostat legfrissebb, sokkoló adatai szerint nagyon sok európai polgár nem engedheti meg magának, hogy elmenjen egy legalább egyhetes nyaralásra.

A most nyilvánosságra hozott 2018-as adatok szerint a legmagasabb Romániában volt azok aránya, akik ezt nem engedhetik meg maguknak. A lakosság többsége, 59%-a válaszolta ezt a felmérés során.

Elgondolkodtatóan magas Dél- és Közép-Európában azok aránya, akik nem engedhetnek meg maguknak egy egyhetes nyaralást

Forrás: Statista

Meglepő módon Horvátország került a második helyre, ahol 51,3% nyilatkozott hasonlóképp. A görögök és a ciprusiak esetében is a lakosság enyhe többsége (51%) mondta azt, hogy nem tud elmenni egy hétre nyaralni.

Ugyancsak magas ez az arány az olaszok (43,7%) körében, akiket szorosan követnek a magyarok (43%) és a szlovákok (42,3%). Még a hosszú augusztusi szabadságaikról híres spanyolok 34,2%-a is úgy nyilatkozott tavaly, hogy nem tud elmenni otthonról egy hét szabadságra, mert nincs annyi pénze.

Sokaknak csak álom egy hosszabb nyaralás

Fotó: pixabay

Az EU országai közül egyedül Svédországnak sikerült 10% alá kerülnie, a svédeknek csupán 9,7%-a mondta, hogy nem engedhet meg magának egy egyhetes nyaralást.

Kapcsolódó cikkek