Megmenekült a csődtől a Germania

Forrás: AIRportal.hu

 2019. január 22. 11:01

Több szakértő jósolta korábban, hogy a Germania légitársaság hamarosan csődbe megy. Nem lett igazuk: sikerült befektetőt találnia, és állítólag hosszútávú üzemelése is biztos.

Az ATW Online információi szerint a családi tulajdonban lévő, független légitársaság az előzetesen várt 15 millió eurónál több friss tőke juttatásáról tudott megállapodni. A légitársaság honlapján is publikált közleményében azt írta, ezzel a tőkeinjekcióval nem csak a rövid-, de a közép- és hosszútávú üzemelés is biztosított. Emellett bizakodásra ad okot, hogy jól állnak az előzetes foglalásokkal: a 2019-es nyári menetrendi időszakra egyelőre több foglalás érkezik, mint tavaly ugyanilyenkor. A cég egyben biztosította az utasokat és beszállítóit is, hogy az üzem zavartalan marad.

Az európai légiközlekedésben továbbra is számos kihívással kell szembe nézniük a cégeknek

Fotó: pixabay.com

A vállalatcsoport charterjáratokat üzemeltet, valamint wet lease alapon bérbe ad gépeket személyzettel együtt távolabbi helyekre, például afrikai országokba. svájci és bolgár leányvállalatával együtt összesen 37 géppel (kilenc Boeing 737-700-assal, 21 Airbus A319-essel és hét A321-essel) rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

IATA-előrejelzés 2037-re

2018. október 24.