Megmutatják, hogy néz ki Varsó a Visztuláról

Forrás: turizmus.com

 2016. május 11. 15:16

Május elejétől új szolgáltatással gyarapodott Varsó turisztikai kínálata: exkluzív sétahajók fedélzetéről lehet ismerkedni a város nevezetességeivel.

A Visztula partja az utóbbi időben hatalmas változáson ment át, strandokat, kikötőket alakítottak ki, a folyó vize is egyre tisztább. Varsó vízi turizmusának fejlesztését szolgáltja az április 19-én vízre bocsátott  Kropka sétahajó is, amely május közepén kap még egy társat, Kreska néven.

 

Ezek az exkluzív, 12 személyes hajók kényelmes fotelokkal, bárral, mellékhelyiséggel felszereltek, fűthetők és mozgássérültek fogadására is alkalmasak – írja a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet hírlevelében.

 

A május elejétől elérhető egyórás sétahajózás keretében az utasok megcsodálhatják az Óváros legszebb részeit, a Szökőkút parkot, a Kopernikusz Tudományos Központ modern épületét, a „Syrenka"-t – Varsó szimbólumát, a Nemzeti Stadiont, a Gruba Kaska vízgyűjtőt, a Visztula-menti sétányokat, hidakat, a modern építkezés új épületeit, valamint a beépítetlen partszakaszok színes növényvilágát. A sétahajózás ára 47 zloty.

 

A tervekben egyéb útvonalak is szerepelnek. Menetrend és online jegyfoglalás: www.po-wisle.pl.