Megnövelt kapacitásokkal vág neki a télnek az ETI

Forrás: turizmus.com

 2018. november 21. 17:01

A Hilton Budapest City Hotelben mutatta be új katalógusát az Egyiptom-specialista ETI.

A rendezvényen Kerekes Gábor countrymanager, Jenei Péter partnerkapcsolati vezető és Patruna Róbert marketingvezető ismertette az idei eredményeket és a jövő évi terveket.

Kerekes Gábor, aki három évvel ezelőtt vette át az iroda vezetését, kiemelte, hogy 2016-ban már „önhibájukon kívül”, sok munkával és a partnerek segítségével első ízben lettek piacvezetők Magyarországon az egyiptomi charteres utak tekintetében. Ezt a pozíciót azóta is tartják, a forgalom és a desztinációk köre közben folyamatosan növekszik.

Telt ház előtt zajlott a rendezvény

Fotó: ETI

Az idei évben mostanáig 165 charterjáratot indítottak Egyiptomba, és további 12 indul még az év végéig. A legtöbb járat Hurghadára közlekedett, de a tavaly elindított Sharm el Sheikh-i járat is hamarabb indult, mint egy évvel ezelőtt. További fontos újdonság volt az idén, hogy a magyar piacról elsőként sikerült közvetlen, köztes leszállás nélküli járatot indítani Marsa Alamra.

Az idén 2017-hez képest 79%-kal nőtt az utasszám, a bevétel pedig 82%-kal volt magasabb, mint egy évvel ezelőtt. A 378 viszonteladónak idén kifizetett jutalék összege meghaladja az 1,5 millió eurót. Érdekesség, hogy a partnerek között 90 új iroda is van.

A téli kínálattal kapcsolatban elhangzott, hogy jelentősebbek a kapacitások, mint egy éve. Ezen a télen heti két járatuk lesz Hurghadára, pénteken és vasárnap, a vasárnapi visszafelé leszáll Ljubljanában. A két járatnak kiemelkedően jók az előfoglalási mutatói.

Szerdánként továbbra is repülnek Sharm-el Sheikh-re. A két télihurghadai járat közül az egyik márciustól csak Ljubljanába közlekedik, de lesz helyette egy második közvetlen Budapest-Hurghada-járat, és júniustól jön egy harmadik. A sharmi járat megy végig, és terveznek mellé még egyet júniustól.

Debrecenből 2019-ben egy kisebb géppel fognak repülni, ellenben dobbantás nélkül. Marsa Alamba a járat az ideinél korábban, június elejétől fog indulni.

Az est folyamán elhangzott az is, hogy az ETI mögött egy 20 éve működő német cég áll, amely az egyiptomi Red Sea hotelek kizárólagos képviselője hazánkban, Ausztriában és Németországban. A társaságnak saját földi kiszolgáló (C.E.T.) és nílusi hajóutas (Grand Cruises) cége is működik Egyiptomban.

Amint a forgalmi adatokból is kiderült, Egyiptom iránt jelentősen megnőtt az utóbbi két évben az érdeklődés számos küldőpiacról. Ennek következtében a legkedveltebb hoteleket ajánlott több hónappal előre lefoglalni, mert gyorsan fogynak a szabad kapacitások – emelte ki Kerekes Gábor.

Ugyanezen ok miatt az ETI a Red Sea Hotelek mellett jelentősen bővítette a foglalható kínálatát olyan márkákkal, mint a Pick Albatros és a Steigenberger. Jövőre ugyanakkor erősödik a saját kínálat is, mivel májusban átadják a Red Sea-lánchoz tartozó Grand Palace Hotelt és a Grand Marina Hotelt Hurghadán és további két létesítmény van majdnem átadásra kész állapotban Sahl Hasheesh üdülőkörzetben.

A program végén húsz viszonteladó részesült oklevélben az idei teljesítménye alapján. Kerekes Gábor megköszönte az irodák munkáját, és felhívta a figyelmet, hogy az ETI magyarországi forgalmának 97%-át a viszonteladók adják.

A bemutató bűvészműsorral, vacsorával és számos értékes ajándékutalvány kisorsolásával zárult.

Utazási vouchert nyert az egyik szerencsés partner. A képen Zerkowitz Anna a Start Utazástól és Jenei Péter.

Fotó: ETI

Kapcsolódó cikkek