Megnyílt a jubileumi Budapest Boat Show

Forrás: turizmus.com

 2022. március 03. 15:28

A 44. Utazás Kiállítás első napján, délután 2-kor Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója, Holczhauser András, a Magyar Vitorlásszövetség főtitkára és Érdi Mária olimpikon hivatalosan is megnyitották az Utazás kiállítással egy időben, 30. alkalommal megrendezett Budapest Boat Show-t.

Ganczer Gábor a megnyitón elmondta: ezzel a rendezvénnyel zárták a pandémia előtt a 2020-as évet, és akkor még azt hitték, hogy a 2019-es rekordév után újabb csúcsdöntések várhatóak. Azonban jött a pandémia, amely két éves kihagyást okozott a rendezvények területén. Azonban ez idő alatt sem unatkoztak, hiszen megújult a Hungexpo, ahol most már XXI. századi környezetben és infrastruktúrával, vadonatúj kongresszusi központtal és fogadóépülettel tudják fogadni a vendégeket és a kiállítókat.

A 30. Budapest Boat Show megnyitóján

Fotó: turizmus.com

Holczhauser András arról beszélt, hogy a Budapest Boat Show a szakma számára mindig egyfajta újjászületés – itt beszélik meg a szezonra a terveiket és mutatják be az újdonságokat is. Elmondta, hogy a vitorlásszakma a pandémia ellenére is rekordéveket zárt, a nagy hajós eseményeken rengetegen vettek részt és sportolóik is nagyon jól szerepeltek a versenyeken: Berecz Zsombor második lett Tokióban, Érdi Mária a 13., Vadnai Benjámin pedig a 18. helyen végzett. Hozzátette, hogy idén reményeik szerint már áprilisban elkezdenék a szezont, miután az utóbbi két évben halasztani kellett a koronavírus-járvány miatt.

Ezután Érdi Mária hivatalosan is megnyitotta a kiállítást. A színpadon ezután a “Vedd fel a mentőmellényt” kampány mutatkozott be, majd kihirdettek a Budapest Boat Show díjazottjait.