Megnyílt a Wizz Tours online utazási platform

 2013. október 02. 16:29

Október 2-től foglalhatók a Wizz Air utazási csomagjai. A diszkont-légitársaság Wizz Tours márkanév alatt futó új utazási platformját párhuzamosan élesítették Magyarországon és Lengyelországban.

Repülőjegyet és szállást együtt, csomagban vásárolhatnak mostantól az utasok a Wizz Tours honlapján, átlagosan 20 százalékkal kedvezőbb áron, mintha külön-külön intéznék a két foglalást – jelentette be a cég kommunikációs menedzsere, Mshvenieradze Tamara egy szerdai sajtóbeszélgetésen.

A Wizz Tours nem jogi személy, csupán márkanév, a diszkontfuvarozó ugyanis nem alapított saját utazásszervező céget új üzletágára, a low-cost modellt követő szolgáltatás a Svédországban bejegyzett Travellink utazási iroda (az Odigeo-csoport leányvállalata), valamint az Expedia.com bevonásával fut, utóbbi több mint 30 ezer szállodát tud ajánlani a Wizz Air piacain. Foglalni kizárólag online lehet és kizárólag a Wizz Air által repült desztinációkba. A repülőjegyből és szállásból álló csomag mellé a Wizz Tours honlapján igény esetén még utasbiztosítás vásárolható, egyéb földi szolgáltatás (transzfer, városnézés stb.) nem, a vízumköteles országokba azonban partnerük, a budport.hu-n keresztül az utasok elektronikusan intézhetik vízumigénylésüket.

A Wizz Air döntően a végfogyasztókat célozza meg új szolgáltatásával, és elsősorban az Abu Dhabi/Dubai, Ukrajna, Grúzia, Spanyolország, Olaszország és Izrael úti célokra közlekedő járatain számít a csomagok iránti keresletre. Két példa a kedvező ár-érték arányra: Máltán egy 7 éjszakás csomag (repülőjeggyel, háromcsillagos szállodai elhelyezéssel) már 89 ezer forinttól elérhető, míg egy 3 éjszakás római kiruccanást (háromcsillagos szállodában, repülőjeggyel) 58 ezer forinttól kínálnak.

A Wizz Tours egyszerre indult el Magyarországon és Lengyelországban, a két piacról az első évben 11 millió euró értékű utazási csomag értékesítésével számolnak.