Megnyílt az új Utascentrum a Keleti pályaudvaron

Forrás: turizmus.com

 2023. május 02. 10:17

Hétfőn hajnalban megnyílt a korszerű, modern és akadálymentesített Keleti Utascentrum a Keleti pályaudvaron.

Május 1-jén megnyílt a korszerű, modern és akadálymentesített Keleti Utascentrum a Keletiben. A fejlesztésnek köszönhetően a MÁV-START első teljesen komplex utaskiszolgáló tere jött létre az éves szinten már több mint 12,2 millió utazást lebonyolító pályaudvaron.

A metróaluljáró felől közvetlenül megközelíthető Utascentrumban az utasoknak lehetőségük van az utazással kapcsolatos, teljes körű ügyintézésre: nemcsak belföldi menetjegyet és bérletet, de a nemzetközi utazásokra szóló vonatjegyeket is meg lehet vásárolni; intézhetik az egyéni vagy csoportos utazásokkal kapcsolatos ügyeket, valamint az ügyfélszolgálat az észrevételeket és a visszatérítéseket is egy helyen dolgozza fel. Ezenfelül a pályaudvaron vagy az oda érkező vonaton elveszített tárgyakat is itt kezelik, őrzik, a megtaláltakat pedig átveheti a tulajdonosa – olvasható a MÁV-csoport közleményében.

Az összesen 285 négyzetméteres ügyfélfogadó területen kialakított 11 pénztárnak – amelyből az egyik akadálymentesített – és a korszerű ügyfélhívó rendszernek köszönhetően hatékonyabban tudják kiszolgálni az utasokat, csökken a jegyváltási idő.

Az új Utascentrumban 11 pénztár kapott helyet

Fotó: MÁV-csoport

 

 

Két további pultot is kiépítettek a kiemelt ügyintézésekre, ezek üvegfallal elválasztott helyiségben kaptak helyet, ezzel is emelve a csoportos utazásokat szervező, illetve a nagy értékű kedvezménykártyát igénylő ügyfelek komfortját. A kiszolgálótérben utastájékoztatási kijelzők segítik az utasokat, várakozókat, jelezve a vonatindulásokat és további hasznos menetrendi információkat.

Az új Utascentrum és a Keleti pályaudvar csarnoka között is figyelmet fordítottak az akadálymentesítésre. A vágánycsarnokba vezető, felújított főlépcső két oldalán két mozgólépcsőt építettek ki, ezenkívül két új lift is kényelmes és biztonságos közlekedési lehetőséget nyújt mindenki számára.

Két új mozgólépcső és két új lift köti össze az aluljárószintet a vágánycsarnokkal

Fotó: MÁV-csoport

 

Az átutazók, illetve a turisták számára 111 különböző méretű rekeszből, szekrényből álló csomagmegőrzőt helyeztek el az Utascentrumban a jegypénztárakon kívüli területen. 15 új jegykiadó automatát is telepítettek az Utascentrum körül, így összesen már 26 automata üzemel a Keletiben.

15 új jegykiadó automatát is telepítettek az Utascentrum körül

Fotó: MÁV-csoport

Az Utascentrumot a MÁV-START üzemelteti, a háttérben dolgozó és a tényleges utaskiszolgálással foglalkozókkal együtt ötven munkatárssal. Az Utascentrum május 1-jétől a hét minden napján 4:30 és 0:30 között várja az utasokat.