Megnyílt hazánk legnagyobb VR-központja

Forrás: turizmus.com

 2017. november 08. 16:21

Zombi apokalipszis az arizonai sivatagban, hegyi túra a Kolorádóban, ügyességi lövöldözős játék: október végén megnyitotta kapuit az első hazai multiplayer virtuálisvalóság-szórakoztatóközpont.

A régiós szinten is egyedülálló PlayVR Budapestben 200 négyzetméteren lehet különféle játékokat (az egyszerű ügyességi feladatoktól kezdve az intenzív akciójátékig) kipróbálni a legújabb VR-technológiák segítségével, s akár már 8 éves kortól is.

 

A virtuális valóság egy olyan technológia, amelynek segítségével a felhasználó egy másik világban érezheti magát. A kézben lévő kontrollerek által megérinthetők a virtuális tárgyak, a kontroller pedig akár fegyverré is alakulhat, amivel úgy kell célozni, mint egy igazi pisztollyal. A legújabb VR-eszközök pontosan követik a fej és a test mozgását, és teljesen természetesen hatnak, nem okoznak szédülést.

November 10-én ingyenes nyílt napot tartanak (csupán regisztrálni kell a Play VR honlapján), és várnak mindenkit, aki kipróbálná az interaktív szórakozási lehetőséget.