Megnyíltak a székesfehérvári vasútállomás felújított jegypénztárai

Forrás: turizmus.com

 2016. július 28. 13:15

Megnyílt a székesfehérvári vasútállomás teljesen felújított utascsarnoka, a jegypénztárak is visszaköltöztek a megszépült épületbe. Az állomáson hamarosan egy úgynevezett Utascentrum is megkezdi működését, amely minőségi újdonságot jelent a székesfehérvári szolgáltatások körében.

Mostantól a felújított vasúti jegypénztárak állnak az utasok rendelkezésére egyelőre a nap 24 órájában. Augusztus 1-től azonban visszaáll a korábbi rend, azaz a belföldi kasszák hajnali 2 óra 50-től éjfélig, a nemzetközi pénztárak délelőtt tíz órától délután ötig lesznek nyitva minden nap. A szolgáltatások bővülnek, a lehető legkorszerűbb elektronikus jegykiadó rendszer szolgálja ki az utazókat. Az e-Ticket jegyátvételi szolgáltatás is biztosított, és a jegykiadó automaták is üzemelnek.

Újdonság, hogy egy MÁV-START Utascentrum is megnyitja kapuit Székesfehérváron, ez várhatóan augusztus 15-től áll majd az utasok rendelkezésére. Az ügyfélszolgálati irodában segíteni fognak az utazás megtervezésében, díjszabási, menetkedvezményi információkkal szolgálnak. A különféle igazolásokat is itt kérhetik el azok az utasok, akik megszakítják útjukat, lemondanak az utazásról, csatlakozást mulasztottak vagy késett a vonatuk. A kedvezményes utazási lehetőséget biztosító START Klub kártya megrendelése és átvétele is az Utascentrumban fog történni, és a szolgáltatásaival kapcsolatos észrevételeket is itt fogadja, sőt a talált tárgyakat is itt kezeli majd a vasúttársaság.

A felújítások miatt 2014 decemberében zárták le a székesfehérvári vasútállomás utascsarnokát, melyben a jegypénztárak is találhatók. A felújítás ideje alatt a menetjegyeket az állomásépület bal oldalán található ideiglenes konténerbe áthelyezett pénztárban lehetett megvásárolni.