Megnyitotta új képzési központját a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2018. november 29. 15:08

Ünnepélyesen átadta a Wizz Air Budapesten új, 3800 négyzetméteres, a legkorszerűbb technológiával felszerelt képzési központját, melyet Magyarország vezető ingatlanpiaci vállalkozása, a WING fejlesztett.

A Wizz Air Training Centre-ben két – Airbus A320 pilótafülkét modellező – CAE 7000XR Series mozgószimulátor található, és itt kapott helyet a TFC ultramodern kabin vészhelyzeti eljárás oktatási eszköze, valamint a FlameAviation újgenerációs, V9000 Commander típusú tűzoltási kiképző központja is. Az integrált képzési központban egymás mellett zajlik majd a pilóták és az utaskísérők képzése, a CAE pedig egy tíz évre szóló szerződés keretében a szimulátorok üzemeltetését és karbantartását is ellátja.

Az ünnepélyes átadás pillanata

 

A létesítményben – mely több mint 30 millió eurós beruházással épült fel – naponta akár 300 kadét is tanulhat, érkezzen akár a Wizz Air nemzetközi hálózatának bármely pontjáról.

A közép- és kelet-európai régió legújabb képzési központjában tantermi oktatás, repülésszimuláció, valamint kabinkiképzés is az oktatási paletta része. Az alapkiképzésen felül rendszeresen ismétlődő földi tréningen is részt vesznek majd a pilóták, valamint típusjogosítást is szerezhetnek.

Az új képzési központban található az Airbus A320 pilótafülkét modellező mozgó szimulátor

 

Az új Wizz Air Training Centre ad otthont a Magyarországon szeptemberben elindított Wizz Air Pilótaakadémiának, amely repülni még nem, vagy kevéssé tudó, ambiciózus fiataloknak biztosít egyedi lehetőséget, hogy megszerezzék a kereskedelmi pilótaengedélyt, és a Wizz Air pilótájaként dolgozzanak. A program keretében a WIZZ a tandíj jelentős részének előfinanszírozásával támogat minden olyan kadétot, aki teljesít bizonyos feltételeket.

A 3800 négyzetméteres, legkorszerűbb technológiával felszerelt képzési központ

Fotó: Wizz Air

Kapcsolódó cikkek