Megrohanták a turisták Spanyolországot az első negyedévben

Forrás: MTI

 2023. május 05. 08:52

Spanyolország 13,7 millió turistát fogadott az idei első negyedévben, 41 százalékkal többet, mint egy éve – közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE). Az eredmény 3,5 százalékkal marad el a koronavírus-járvány előtti utolsó év, 2019 első három hónapjától.

Az ágazat arra számít, hogy év végére a spanyolországi turizmus eléri a pandémia előtti szintet, amikor 83 millió turista érkezett egy év alatt. Tavaly ennek 86 százaléka teljesült 71,6 millió beutazóval.

Noha a látogatószám január és március között alacsonyabb volt a vártnál, a Spanyolországba utazó turisták mintegy 17 milliárd eurót költöttek, ezzel 45 százalékkal meghaladva a tavalyi és 12 százalékkal a négy évvel ezelőtti eredményt.

A legtöbben, 2,6 millióan Nagy-Britanniából érkeztek, míg Franciaországból és Németországból is 1,7 millióan választották úti célnak az ibériai országot.

Tenerife egész évben vonzza a turistákat

Fotó: 123rf.com

A legkedveltebb célpont 3,7 millió turista számára a Kanári-szigetek volt, amelyet sorrendben Katalónia és Andalúzia követett 2,7 millió és 1,9 millió turistával az idei első negyedévben.