Felkapta a média a horvát turistafolyosót

Forrás: turizmus.com

 2020. április 23. 21:15

Több európai vezető, köztük az Európai Bizottság elnöke szerint is reális alternatíva lehet a Horvátország által kezdeményezett turistafolyosó, amely így akár a magyarok számára is nyitottá válna idén nyáron.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az április 23-i Kormányinfón még csak a balatoni turizmus vízióját vetette fel, hivatkozva a Semmelweis Egyetem rektorának korábbi kijelentésére, és bár a vírus még nem tetőzött a kelet-közép-európai régióban, a horvát kormány már tárgyal a cseh–horvát turistafolyosóról, amely több vezető politikus álláspontja szerint is hatékony megoldás a biztonságos utazás, nyaralás lebonyolítására.

Az RTL Klub híradójának kedden kollégánk, Szántó Zoltán, a Turizmus.com magazin főszerkesztője is nyilatkozott a témában, a riport 27:53-tól látható.

Horvátország visszavár

Fotó: 123rf.com

A részletszabályokról egyelőre keveset tudni, mindenesetre az biztos, a beutazóknak bizonyítaniuk kell, hogy nem fertőzöttek az új koronavírussal. Miután a gyorsteszt megbízhatósága vitatott, nem elképzelhetetlen, hogy laboratóriumi vizsgálat szükséges a fertőzés kizárásához. Ha erről is van szó, vannak, akik szerint megéri a szükséges igazolások beszerzése. Egyrészt, mert a horvátok szállásadók elmondása szerint jelenleg is élnek a nyári foglalások, másrészt pedig, ha valahová, akkor Horvátországba érdemes ellátogatni, amely – ahogyan azt ebben a cikkben is megírtuk – számos izgalmat, rengeteg rejtett kincset kínál.