Megsérült az egyik kifutópálya a repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2018. június 08. 10:57

Éjszaka több órán át akadozott a forgalom a Liszt Ferenc repülőtéren.

Az Index információi szerint éjjel egy órakor jelent meg az információ a Budapest Airport honlapján, hogy a repülőtér műszaki okok miatt átmenetileg nem fogad járatokat. A reggeli tájékoztatás szerint csütörtök éjjel fél 12-kor sérült meg a 2-es futópálya, és mivel az 1-es felújítás miatt zárva van, a repülőteret a műszaki hiba elhárításáig le kellett zárni.

Összesen 14 éjjeli és hajnali járat nem érkezett meg Budapestre, a járatok Bécsben, Pozsonyban, Debrecenben szálltak le. Éjjel másik repülőtéren szállt le egyebek közt a Wizz Air londoni, madridi, lárnakai, tel-avivi, málagai és barcelonai, valamit a Ryanair bristoli járata is.

Fennakadás a Budapest Airportnál

Fotó: turizmus.com

Több reggeli járatot – a Wizz Air londoni, milánói, barcelonai, szentpétervári, valamint a Brussels Airlines brüsszeli gépét – azért kellett törölni, mivel a járatokat üzemeltető személyzet előírt szolgálati ideje lejárt.

Mostanra a futópálya szélén keletkezett sérülést gyorsjavító aszfalttal állították helyre a szakemberek. A reggeli járatok közül hetet kellett törölni, délelőttre a repülőtér rendje Hardy Mihály szóvivő elmondása szerint nagyobb rész helyreállt.

Mivel péntek a legforgalmasabb nap a légi közlekedésben, ezért előfordulhat, hogy egyes járatok még délután is késve érkeznek vagy indulnak, mert az "áramlásszervezésért" felelős Eurocontrol a légtér zsúfoltsága miatt nem tud teret, úgynevezett slotot biztosítani a járatoknak – mondta Hardy Mihály.

Kapcsolódó cikkek