Megspórolhat két éjszaka szállást, ha vonattal megy az Adriára

Forrás: turizmus.com

 2019. május 20. 13:52

Már lehet foglalni jegyet a júniustól naponta induló éjszakai SEA←YOU vonatokra, az Adriára. Budapestről négy tengerparti üdülőhely valamelyikére juthat el, aki az Adria vagy az Istria expresszvonatot választja.

Az Adria expresszvonattal közvetlenül Splitbe lehet utazni, átszállási lehetőséggel Zadar és Šibenik felé, az Istria expresszvonattal pedig közvetlenül Fiumébe (Rijekába), Abbáziába (Opatijába) vagy Koperbe lehet könnyen eljutni, átszállási lehetőséggel Pula és Trieszt felé.

A SEA←YOU Adria vonattal Budapestről június 14-től szeptember 6-ig naponta, egyenesen a spliti kikötőt lehet eléri, ahol akár azonnal kompra szállhatunk a környező szigetek felé.

A másik összeköttetés a június 21-től augusztus 30-ig naponta közlekedő SEA←YOU Istria járat, amellyel a szlovén tengerpart „fővárosa”, Koper, valamint a Kvarner öböl nagy múltú üdülőhelye, Abbázia (Opatija) és Magyarország történelmi kikötője, Fiume (Rijeka) is közvetlenül elérhető a Keleti pályaudvarról.

A biciklit sem kell otthon hagyni, mindkét vonalon van kerékpárszállítás.

Többféle fekhely közül választhatnak az utasok az Adria és az Istria expresszen

Fotó: MÁV

Mindkét vonaton hatszemélyes ülőhelyes fülkék vagy többféle fekhely közül választhatnak az utasok. Pároknak kétszemélyes, saját mosdóval ellátott hálófülkés elhelyezést; fiataloknak és családoknak 4-6 ágyas fekvőhelyes fülkéket kínál a MÁV-START a tengerparti szálláshelyárak töredékéért.

Kapcsolódó cikkek

Overtourism a Bledi-tónál

2019. január 18.