Megszűnik a dohányárusítás a KLM-gépeken

Forrás: AIRportal.hu

 2018. március 14. 16:51

Beszünteti járatai fedélzetén a vámmentes cigaretta árusítását a KLM Holland Királyi Légitársaság.

Július 1-jével új termékek jelennek meg a holland nemzeti légitársaság fedélzeti vámmentes árukészletében, ugyanakkor a cigarettákat kivezeti a cég – olvasható az Airportálon.

A KLM az egészséges életmódot, és a sportot támogatja, ami nem fér össze a dohánytermék árusítással – indokolta döntését a cég. A hollandok ugyanakkor nem közölték, hogy a fedélzeti boltban milyen egyéb termékekkel váltják majd ki a füstös árut, amikkel csábítani tudják majd a dohányosokat.


A KLM a döntést azzal indokolja, hogy az egészséges életmódot és a sportot támogatja, ami nem fér össze a dohánytermék-árusítással

Fotó: klmtakescare.com

A légitársaságok körében a dohányárusítás tekintetében korántsem egységes a helyzet, az Emirates fedélzeti boltjában például alkoholos italokkal egyetemben kapható, az Etihad Airways a muszlim vallás előírásaihoz igazodva egyiket sem kínálja utasainak.

Az európai és amerikai légitársaságok többsége szintén nem árusít dohányt járatai fedélzetén, ugyanakkor itt is megvannak a kivételek, a Virgin Atlantic előrendelésre az utazás során kézbesít ilyen termékeket utasainak.