Megszűnik a Wizz Air Budapest–Frankfurt járata

Forrás: turizmus.com

 2020. február 08. 12:15

Április 30-tól nem közlekedik a Wizz Air Budapest–Frankfurt járata.

A légitársaság közölte, hogy a foglalással rendelkező utasokat automatikusan, a lehető leghamarabb átfoglalják egy alternatív útvonalra. A wizzair.com oldalon vagy a légitársaság mobilalkalmazásában foglaló utasok e-mailes értesítést kapnak majd, amelyben három lehetőséget kínálnak fel számukra: az ingyenes átfoglalást, a teljes viteldíj visszatérítését, illetve a teljes viteldíj 120 százalékának visszatérítését az érintett utasok Wizz Air számlaegyenlegére – írja az MTI.

A Wizz Air folyamatosan nyomon követi járatai teljesítményét és az útvonalai iránti keresletet, hogy mindig a legnépszerűbb úti célokat kínálhassa a legalacsonyabb áron. A légitársaság a jelenlegi piaci igényhez alakította hálózatát, és úgy döntött, hogy frankfurti kapacitását más útvonalakon fogja hasznosítani – tartalmazza a légitársaság közleménye.

Megszünteti Budapest–Frankfurt-járatát a Wizz Air

Fotó: pixabay

A hír kapcsán az AIRportal.hu arról számol be, hogy „a Wizz Air 2017 decembere óta repül Frankfurtba Budapestről, jelenleg (még) heti tíz járattal. Bár a járatok telítettségéről nem áll rendelkezésre adat, az útvonal több visszajelzés szerint is meglehetősen népszerű volt, a járatok jó kihasználtsággal üzemeltek. Erre utal az is, hogy a légitársaság korábban heti hétről tízre emelte a járatok számát.”

A lap arra is kitért, hogy „nem egyszer megtörtént, főleg fapadosok esetében, hogy egy légitársaság a reptéri tarifák megemelése miatt, vagy a járatindításhoz nyújtott időszakos kedvezmények és egyéb marketingtámogatások kifutása után zárt be egyébként népszerű útvonalat.”

Az is érdekes tény, hogy március végétől megszűnik a Wizz Air Szófia–Frankfurt, valamint májustól a Kijev­–Frankfurt-járat is, azaz a fapados légitársaság teljesen kivonul a Lufthansa „oroszlánbarlangjából”.