Megtelnek a német tengerpartok

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 02. 10:31

Úgy tűnik, idén nyáron a külföldi nyaralóhelyek helyett a Balti- és az Északi-tenger partjainál vakációznak a németek – írja az fvw.com.

A foglalások száma ugyanis az egekbe szökött és az első nyári hetek tapasztalatai alapján valószínűsíthető, hogy telt ház várható a német tengerpartokon. Számos helyen rendezvényekkel – fesztiválokkal, koncertekkel, szabadtéri mozival – , valamint „esős napokra” szánt attrakciókkal várják a családosokat. A németek számára ugyanis már saját hazájuk az első számú turisztikai célpont, megelőzve Spanyolországot, Olaszországot, Törökországot, Ausztriát vagy éppen Franciaországot – derül ki számos felmérésből.

Fotó: imago/imagebroker

„Már szinte nincs szabad szoba, a teljes tengerparti soron telt ház van” – mondja Joachim Nitz, a Lübeck melletti népszerű Balti-tengeri Timmendorfer Strand turisztikai igazgatója.

Alsó-Szászország, Schleswig-Holstein és Mecklenburg-Vorpommern népszerű tengerparti desztinációi már május-júniusban élénk forgalomról és kiváló hangulatról számoltak be. Utóbbiban a szállodások 60 százaléka a tavalyival megegyező, 20 százaléka viszont azt meghaladó forgalmat prognosztizál, miközben az előfoglalások a tavalyinál 5-10 százalékkal magasabbak voltak.

Ám semelyik német desztináció nem szeretné, ha azt gondolnák, a törökországi kereslet csökkenéséből vagy a csomagtúrák iránti igény visszaeséséből profitál – sokkal inkább úgy vélik, a korábbi években elindult belföldi célpontok iránti érdeklődés csúcsosodik ki.

„Már egy ideje látható, hogy a németországi nyaralások egyre népszerűbbek. Erős desztináció vagyunk és tovább szeretnénk fejleszteni erősségeinket” – véli Carolin Ganschinietz, az East Frisia Tourism munkatársa. Joachim Nitz is úgy véli, hogy a németek nem az alternatívák hiányában választják Timmendorfer Strandot, hanem mert beértek az elmúlt évek fejlesztései.

És a németországi belföldi turizmus számára az is jó hír, hogy most hosszabb a nyári szünet, így a szezon is hosszabb lesz.