Megugrik a bliccelők pótdíja Budapesten, de kapnak egy új kedvezményt

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 17. 13:13

Növekednek a pótdíjösszegek szeptember 1-től, ugyanakkor új kedvezményrendszert is bevezetnek a fővárosi közösségi közlekedésben – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ.

Azért, hogy ne érje meg bliccelni, a helyszíni pótdíj 8000-ről 12 ezer forintra emelkedik, a 30 napon belül befizetett pótdíj 16 ezerről 25 ezer forintra, a 30 napon túl befizetett pótdíj pedig 32 ezerről 50 ezer forintra nő.

A BKK egy új kedvezményrendszer bevezetésével is bérletvásárlásra buzdítja a bliccelésen ért utast.Ősztől elengedik a pótdíjtartozás legalább felét annak, aki még a pótdíj kivetése napján érvényes bérletet vesz, és azt két munkanapon belül bemutatja a BKK ügyfélszolgálatán. Havi bérlet vásárlása esetén 6000, negyedévesnél 9000, éves bérlet esetében pedig 11 ezer forintot engednek el.

Egy új kedvezmény bevezetésével bérletvásárlásra buzdítja a bliccelésen ért utast a BKK

Fotó: BKK

Közölték azt is: jelenleg a főváros minden egyes megvásárolt jegyhez és bérlethez támogatást biztosít, például egy utas által megváltott havi bérletből származó bevételt több mint 20 ezer forint támogatással egészít ki. A vállalat szerint ennek is köszönhető, hogy a jegyek és a bérletek ára alacsonyan tartható, csaknem tíz éve nem változott. Mindeközben a bliccelők által okozott bevételkiesés a közösségi közlekedésnek évről évre milliárdos nagyságrendű kárt okoz.

A pótdíjazásról és a pótdíjkedvezményről bővebben ezen az oldalon olvashat.