Megújul a 40 éves Utazás kiállítás

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 22. 21:26

Az Utazás kiállítás idén 40 éves. Kihagyhatatlan szakmai fórumként tartják számon, a hazai turisták számára pedig élmény- és információszerzési forrást jelent. Ám közben változott a piac, az Utazás kiállításnak is változnia kell. A 2017-es év erről szól.

Az erről szóló hírlevélben a szervezők arról tájékoztattak, hogy a programok középpontjába a külföldi díszvendég kerül. Már a belépéskor más látvány fogadja majd a látogatót, minden érzékszervre hatni szeretnének.

Az aktív turizmus az egyik leggyorsabban növekvő szegmens a turizmuson belül. Elérkezettnek látták az időt, hogy az Utazás kiállításon belül is nagyobb figyelmet szenteljenek neki és egyúttal megtegyék az első lépést a vásár tematika szerinti felosztása felé.

Az Utazás kiállítás megújítására való törekvés egyik fő célja a látogatószám növelése a látogatói összetétel javításán keresztül. A fiatalok mindeddig távol maradtak az eseménytől, de ezen változtatni szeretnének. Az Y generációt speciálisan nekik szóló utazási kedvezményekkel csábítják a rendezvényre.

Az Utazás kiállítás kommunikációjában is szakítanak a hagyományokkal. Merész kreatív, célcsoport-specifikus kampány, kevesebb csatorna, de koncentráltabb megjelenés a médiamixben – ezekkel a címszavakkal jellemzik a szervezők a 2017-es Utazás kiállítás reklámkampányát, amiben minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kap az internet, az okos eszközök és a közösségi média.

Az Utazás kiállításon a 2016-os részvételi díjakon vehet részt és a látogatói belépőjegy ára is változatlan marad. A rendezvény  szakmai napját és programjait is megtartják, erősítik. Marad az időpont és a helyszín is: 2017-ben ismét a tavasz első napjaiban, március 2-5. között, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban várják a szakmát és az utazókat.