Megújul a miskolci Tiszai pályaudvar utasperonja

Forrás: turizmus.com

 2019. július 22. 18:03

Augusztus 30-ig a peron „B” felén dolgoznak Miskolcon, a második fázis várhatóan augusztus 31-től október 30-ig tart, ekkor a peron „A” felét zárják le az utasforgalom elől és újítják fel.

A munkák során a perontető pilléreit, a megrepedezett födémszerkezetet megerősítik, a hibákat kijavítják, a felülettisztítást homokszórással végzik, majd lefestik a perontetőt. Rugalmas és hatékony szigetelés készül a tetőfelületre, a vízelvezetés rendszere is új lesz. A jelenlegi peronvilágítást is korszerűsítik, mint ahogyan a peronon lévő utastájékoztató berendezéseket – olvasható a MÁV sajtóközleményében.

Az 1960-as években épült betonszerkezetű perontetőket 2016-től folyamatosan újítják fel

Fotó: MÁV

A peron felújításának beruházója a MÁV Zrt., kivitelezője a MÁV FKG Kft, a beruházás 252 millió forintba kerül. A fejlesztés eredményeként Miskolc-Tiszai pályaudvar mindhárom perontetője egységes megjelenéssel, a kor elvárásainak megfelelő tájékoztató rendszerekkel felszerelve az utasok kényelmét szolgálja.

A vasúttársaság az utasáramlásnak megfelelően átszervezte a vonatok érkezési és indulási vágányait, hogy biztosítsa a menetrendszerű vonatközlekedést. A karbantartási munkák ideje alatt vonatkésések nem várhatók.

Kapcsolódó cikkek